Hur man fixar det knäckte Stiftelsen cementväggar

February 24

Hur man fixar det knäckte Stiftelsen cementväggar


Knäckt cement är en vanlig syn i uppfarter och trottoarer, så vi kan ha en tendens att bortse från en spricka i cementväggarna hos en stiftelse eller källare. Dock bör husägare aldrig ignorera dessa sprickor, som ofta orsakas av fuktförändringar i betongen. Sprickor kan leda till mer strukturella skador, allvarliga läckor och andra problem. I stället för att ignorera dem, täta sprickor i dina konkreta grundmurar för att förhindra framtida problem för ditt hem.

Instruktioner

• Lägg en damm upptagna under din arbetsplats att samla spillrorna och göra rensningen lättare. Använd skyddsglasögon vid arbete med betong för att skydda dina ögon från damm och skräp.

• Skrubba spricka med en stålborste för att ta bort all lös smuts och damm, utsätta spricka. Använd en kall mejsel och hammare för att bjuda sprickan genom att gräva 1 tum under spricka på ett sådant sätt att den övre delen av sprickan är underskreds av det område du grävde ut. Detta kommer att säkerställa att bindningsmaterialen du kommer att använda kommer att finnas kvar i sprickan.

• Tråd borste eller blåsa med tryckluft att helt ta bort allt skräp kvar av mejseln arbete. Väggen måste vara helt fri från smuts och damm.

• Stryk de inre och yttre ytorna av sprickan med betong lim, som täcker ytan av väggen 1 tum i alla riktningar från sprickan. Limmet kommer att bidra till de nya konkreta pinnar väl till den gamla ytan.

• Blanda betong patch material enligt produktinstruktioner. Olika patchar kräver olika tillsatser.

• Fyll sprickan med betong lapp, med hjälp av en murslev eller flyta för att tvinga betongen djupt in i sprickan. Överfyll spruckna området, sedan skrapa verktyget tillbaka över ytan av väggen för att avlägsna överskott av plåstret.

• Täck plåstret med klar plast som täcker minst tre dagar, tills betongen har hunnit torka helt. Plasten kommer att förhindra att plåstret från att absorbera fukt från luften. När sprickan är torr, kan du måla den eller på annat sätt ändra den om det behövs för att matcha resten av din vägg.


Relaterade artiklar