Hur man gör en mus fälla Marathon bil

October 5

Hur man gör en mus fälla Marathon bil


En mus fälla bil drivs av dragning av armen hos råttfälla på en sträng som är lindad runt den axel på fordonet. Det är en vanlig fysik klass projekt, och fordonet består av billiga material som en mus fälla, hjul, axlar och snöre. När du har mekaniken i grund mouse trap bilen ner, kan du experimentera med att ändra det för att få högre hastighet och avstånd genom att ändra spänningen och längden på strängen.

Instruktioner

• Rita en rektangel som är 1/4 tum från kanterna av fällan bas med en linjal för att säkerställa korrekt placering. Borra ett hål i varje hörn av rektangeln genom trädelen av musen fällan. Skruva ögat krokar i botten av musen fällan. Dessa kommer att fungera som fästen för dina axlar.

• Sätt din styrstavar genom ögat krokarna så att de är parallella med varandra. Montera hjulen till ändarna av tappstavarna. Hjulen måste fästas på stavarna så att de inte roterar runt dem. Lägg lite lim till den punkt där hjulet fäster staven för var och en att se till att det sitter på plats.

• Knyt ena änden av strängen till bakaxeln av musen fälla och lägga lim runt axeln där strängen fäster se till att den inte glider eftersom det måste kunna vrida axeln. Knyt den andra änden av din sträng till unset bar med musen fälla så strängen är spänd.

• Ställ fällan och vänd försiktigt axeln att strängen är ansluten till så slingrar strängen runt axeln och strängen är spänd men inte för hårt nog att det visar axeln innan fällan utlöses.

• Placera muspekaren fälla bil på marken och använda en linjal eller en penna för att utlösa fällan, hålla händerna borta från fällan att undvika att få dem fast. Rörelsen hos armen för fällan att dra i snöret förflyttar axeln orsakar fällan bil att flytta.


Relaterade artiklar