Hur man berättar kön guldfisk

April 16

Hur man berättar kön guldfisk


Goldfish har fötts upp under många århundraden. Genom selektiv avel, har en mängd färgglada och ovanliga guldfisk resulterat. Om du är en guldfisk ägare och veta hur man berättar kön din guldfisk, måste du vänta tills din fisk blir könsmogen. Detta kan ta omkring ett genomsnitt på ett år, indikerar Steve Hopkins av regn trädgårdar Prydnads. Men när du har bemästrat tekniken för könsbestämning din guldfisk, kan du koppla ihop dina favoriter, för att förbättra kvaliteten på framtida generationer.

Instruktioner

• Identifiera avels tubercules, som manliga fisk har på sina gälar plattor och bröstfenor, enligt Aquarium Industries, en australisk importör av akvariefiskar. Avels tubercules visas som finne-liknande vita fläckar, och kan förväxlas med ich, en dermatit sjukdom, som orsakas av protozoan Ichthyophthirius.

• Titta på kroppen av din guldfisk. Kvinnor tenderar att ha bredare organ, som blir större och rundare före avel. En kvinnlig ser skev när det börjar bära ägg. Kvinnor kan också ha mindre bröstfenor, som ligger under gälarna.

• Följ formen på din guldfisk vent. Ventilen är den yttre öppningen som leder till matsmältnings, reproduktiva och urinvägarna av din fisk. När en hona är redo att föda, kommer dess ventilations bukta utåt, konstaterar Steve Hopkins. En manlig ventil har en triangulär form.

• Använd en akvariefisk netto försiktigt ösa din guldfisk ur sitt akvarium. Inspektera guldfisk gallret. Tryck försiktigt fiskens buk med pekfingret och tummen. Om milt, en vit reproduktiv vätska avger från ventilations, har du en manlig guldfisk. Om din fisk är kvinnliga, är det möjligt att äggen kommer att uttryckas

• Titta på din fisk för lekplatser egenskaper. Män kommer att flockas till en kvinnlig när intresserad av parning. Kvinnor kommer att bortse från varandra. Män kan också kväva på en kvinnlig fena i ett försök att få det att släppa ägg.


Relaterade artiklar