Olika typer av himalayan katter

April 9Himalayan katter är en korsning av persiska och siameser. Dessa kattdjur ser lyxigt med sin långhåriga päls, blå ögon och färgpunkter på sina fötter, ben, svans, ansikte och könsorgan. Himalayan katter tenderar att vara lugna och lättvindig husdjur som ofta njuta av sällskap med människor. Denna ras kan delas in i två grupper: traditionella och extrema.

Historia

Den Himalayan kattrasen kom på 1930-talet när Dr Clyde Keller, Harvard Medical School och Virginia Cobb, Newton Cattery, uppfödd persiska och siameser tills första Himalayan katten erkändes. År 1957 var Himalayan accepteras som en rasstandard, men 1980 blev det en färgvariation av den persiska rasen, inte längre en helt annan ras. Siameser är inte längre tillåtet i förädlingslinje och det måste finnas en registrerad Himalaya och / eller persiska som far och mor.

Fysiska Egenskaper

Himalayan katter har långa, tjocka päls och färg punkter liknar siameser. Färg poäng vanligen ligger i ansiktet, fötter, ben, svans och genitala regionen. Dessa färgpunkter kan vara ganska slående. Vanliga färgpunkter inkluderar blått, choklad, lila, försegla, tortie, rött, kräm, lodjur och olika kombinationer av dessa. Pälsen är ofta vita eller grädde färg och ögonen är typiskt blå, som sträcker sig från en ljusgrå-blå till en piercing djupblå. Dessa katter tenderar att ha en rund kropp och korta ben, och i vissa fall, en plan yta.

Kännetecken

Det uppträdande av Himalayan katter tenderar att vara lugn. De är ofta intelligenta djur som gillar att observera vad som händer omkring dem. De tenderar att njuta av att vara social och gillar sällskap med människor. Himalayan katter gynnar bli klappad ofta och har en tendens att vara lekfull. Totalt sett dessa katter har en söt temperament.

Traditionella Himalayan Cats

Traditionella Himalayan katter är också kända som Doll Face katter och betraktas som en sann ras av perserkatt. De har längre ansikten och näsor än sin extrema, eller Peke, katt kusiner. Deras näsor har bara en liten inbuktning över bron, och eftersom näsan är av längre längd, inte sina ögon inte riva ut de av de extrema Himalaya katter. Deras ögon sätts normalt i ansiktet. Traditionella Himalayan katter tenderar att ha färre hälsofrågor.

Extrema Himalayan Cats

Extrem Himalaya katter är också kända som Ultra typ av Peke-face Himalaya katter. De är uppkallade efter platt-faced Pekinese hund. Denna speciella stam av Himalayan katt kom till som ett resultat av en mutation i de röda och rödtabby perserkatter i slutet av 1950-talet. Folk började avel dem och de registrerades som en ras. I mitten av 1990-talet, men började rasen att dö ut på grund av allvarliga hälsoproblem. Trots detta, uppfödare gillade fortfarande dess utseende och fortsatte avel det. Extrema Himalayans har ett ansikte som är "intryckt" liknar mopsar. De har också stora ögon och förkortade tårkanalerna, vilket ibland resulterar i överdriven sönder.


Relaterade artiklar