Tecken på en deprimerad person

January 30Känslor av sorg och förlust är normalt och typiskt passera med tiden. För vissa människor, dessa känslor längre än ett par dagar eller veckor, som allvarligt kan störa livet. Enligt det nationella institutet för mental hälsa, eller NHMI är 14,8 miljoner vuxna i USA drabbas av egentlig depression, en erkänd psykisk sjukdom. Det första steget i att hjälpa en vän eller familjemedlem med depression erkänner tecken på sjukdomen.

Attitydförändringar

En person som är deprimerad kan ta på en helt annan personlighet. Mayo Clinic listar ett vanligt tecken på depression som irritabilitet och frustration även över de minsta saker. En deprimerad person kan piska ut på dem omkring dem, vara mycket kritisk eller gråta utan uppenbar anledning. De kan dra sig tillbaka från vänner, familj och sociala situationer. De nära dem kanske märker att de inte längre ser fram emot eller delta i aktiviteter som de en gång haft.

Fysiska förändringar

Depression kan ta sig uttryck i fysiska sätt. Någon som är deprimerad kan äta väldigt lite eller binge på mat som ett sätt att finna tröst. De antingen förlorar eller gå upp i vikt, ibland drastiskt och på kort tid. Den icke-kommersiell grupp HelpGuide.org konstaterar också att människor som är deprimerade klagar på andra fysiska krämpor, såsom stomachaches, ryggsmärtor eller huvudvärk. Dessa värk och smärta har normalt ingen känd orsak i samband med dem.

Märkbar brist på energi

Vardagliga aktiviteter kan tyckas alltför mycket för en deprimerad person. De kan verka helt ur det eller omtöcknad. Deras tal, reaktionstid och rörelser kan i allmänhet verkar som om de är långsammare än vanligt. De kan också ser trött eller klaga på att trött och har ingen energi. Enligt Cleveland Clinic, både sömnbrist eller för mycket sömn är symptom på depression.

Problem på jobbet eller i skolan

En deprimerad person kan ha problem att koncentrera sig, tänka och fatta beslut. Aktiviteter som kräver uppmärksamhet kan ignoreras. På jobbet eller i skolan, kan detta leda till allvarliga problem med prestanda eller kvaliteter. Även om depression kan orsaka någon att vara lätt distraherad, det kan också leda till att de blir upprörda och rastlösa. Ett klassrum eller kontor kan känna bromsande och behovet av att lämna eller checka ut kan öka.

Sad eller självmords tal

En av de mest uppenbara tecken på depression är att höra den person tala om självmord eller tankar på döden och döendet. I ett sådant fall, är det överhängande att en vän eller familjemedlem få hjälp för dem. De kan också tala om att känna värdelös eller att livet är hopplöst för dem. Deras utsikter är dystra och fylld med negativitet. De kan ta upp tidigare händelser och prata om skuld de känner över dem.


Relaterade artiklar