Hur man borra ett rakt hål

August 19

Hur man borra ett rakt hål


Borrning är en användbar färdighet för de flesta individer, oavsett om det behövs för att borra ett hål för att montera en platt-TV eller en träbearbetning projekt. De flesta projekt kräver inte bara ett hål, men också ett rakt hål för om hålet är krokig, inte skruven inte skruva in ordentligt när du försöker fixa det. Lyckligtvis metoder för att hålla borren rakt samtidigt som ett hål finns.

Instruktioner

• Sätt på skyddsglasögon och handskar. Ta alltid säkerhetsåtgärder innan du börjar borra för att förhindra skador.

• Markera den plats du vill borra. Du kan markera den med en cirkel, en x eller någon annan föredragen märke för att avgöra var att sätta hål för just ditt projekt.

• Tryck på borrguiden mot föremålet du borrar in så att du kommer att möta borren vinkelrätt mot marken, eller mot marken. En borrstyrning är en bit stål som har borrhål i olika storlekar i den. Den är utformad för att hålla borren rakt samtidigt som ett hål när i 90 graders vinkel. Justera borrguiden så den markerade platsen visar genom hålet i styrningen. Borrstyrningen kommer att stanna på plats så att du kan borra ett rakt hål genom att borren genom lämplig storlek hålet.

• Borra ett litet testhål om du inte kan borra i en nedåtgående riktning, såsom borrning på en vägg i stället för en del av en träprodukt eller en bit metall. Använd en mindre borrfäste för att göra ett pilothål först och sedan lägga borren med lämplig storlek fastsättning direkt mot väggen. Jämna ut den till en 90 graders vinkel enligt vattenpass, eller den lilla grön eller gul vätska med en liten bubbla inuti, på borren. Bubblan kommer att kretsa mellan de två linjerna när borren är vid 90 grader. Tryck borren så att den börjar borra långsamt in i väggen. Tryck långsamt och borra i väggen med lämplig borr.


Relaterade artiklar