Wok Storlekar

August 24

Wok Storlekar


En wok är perfekt för wokning, ångande, bräsera, kokning och andra tillagningsmetoder. De flesta modeller av denna urgamla kinesiska kokkärl görs med tunt stål som lätt överför värme; de kan ha en platt eller rund botten (en platt wok är lättare att hantera på moderna spisar), ett eller två handtag och ett lock. Wokar finns i många storlekar; den bästa storleken beror på din spis arrangemang, brännare makt och matlagning behov.

Små Woks

En liten wok kan mäta bara 12 inches i diameter och kan vara användbart för mindre portioner eller kaminer där du har andra kastruller och stekpannor i arbetet. Du kan enkelt transportera små woks till kök utrustat sviter eller på en camping resa, där de kan användas över öppen eld eller på en grill. Tänk på att en ytlig, liten wok kommer att värma upp snabbt, så att inte lämna det tomt över värmen under en längre tid.

Oljemålningar

En standardstorlek wok mäter 14 inches i diameter och passar tätt över gas ring eller elbatteri av en modern kamin. Detta är en idealisk storlek för familjens mat; kom ihåg att djupet av woken styr också mängden mat du kan steka i den. Många standardstorlek wokar kommer med dubbla handtag för att underlätta lyft och hantering. Webbplatsen Mat Service Warehouse matcher också wok storlek med BTU rating kaminen; en 12- till 15-tums wok kräver minst 12.000 BTU av brännarens effekt.

16 tum Woks

Något större 16-tums wokar är tillräckliga för de flesta hushåll. Webbplatsen thailändsk mat och Travel rekommenderar en rating på minst 10.000 BTU för en wok denna storlek. Det kommer att ta lite längre tid för en 16-tums wok att värma upp; också, gjutjärn wokar av alla storlekar att ta längre tid än wokpannor stål. Det är viktigt att värma upp wok i god tid före matlagning; olja i pannan ska vara vid tidpunkten för rökning innan du lägger ingredienserna. Om din wok inte värms upp tillräckligt, det är för stor för din brännare.

Stora Woks

Större wokar kan mäta 2 fot eller mer i diameter och är användbara för restauranger som behöver förbereda stora delar. De är ofta inte bara för stora stek delar men också för att koka vatten för ris eller för att förbereda soppor. Om du lagar mat för sex personer eller fler, använd en större wok. Det bör finnas gott om utrymme mellan maten i woken och fälgen. Om du för mycket en mindre wok med ingredienser, kommer skålen inte laga jämnt och det kommer att ta mycket längre tid för wok att nå en idealisk temperatur.


Relaterade artiklar