DIY Garden stödmur

November 18

DIY Garden stödmur


Stödmurar i trädgården eller gården öka landskaps skönheten i din utomhus samtidigt som funktionalitet. Stödmurar kan fungera som väggar för blomsterrabatter, en cover-up för stiftelser eller förebygga att hålla brant sluttande mark glider och urholkar under period av kraftiga regn. Hur du bygger din stödmur beror på användningen av din vägg; för korta väggar kan du använda torr-stack konstruktion, men stora väggar kommer att pågå längre om du murbruk sten eller block tillsammans som du bygger.

Instruktioner

• Bestäm en plats för stödmur. Använd en spade eller gräv att vända sluttande området till en klippa liknande område med en mycket brantare lutning. Jorden bör stanna på plats medan du bygga muren så länge du är klar innan nästa regn. Justera landskapet på detta sätt ger en bättre yta för att bygga din stödmur. Ställ jordiga åt sidan för att fylla på bakom muren.

• Gräv en 4-tums dike vid foten av klippan eller brant sluttande mark. Diket ska mäta något större än sten, block eller tegelstenar du använder för att bygga muren och åtminstone samma bredd av jorden mixtra du använder för att komprimera marken när du gräver diket.

• Tamp ner jorden i diket med en jordsabotage att producera en stabil grund för din stödmur. Fyll diket med en 2-tums lager av fint grus eller krossad sten och packa detta skikt ner med jorden sabotage också.

• Blanda en påse med färdigblandad murbruk i en skottkärra med den mängd vatten som föreslås på murbruk påsen. Använd spaden för att arbeta blandningen och ta bort klumpar av pulver.

• Spade murbruk i diket med spaden och börja ställa in första lagret av tegelstenar, stenar eller block i stället i väggen. Slutföra det första lagret av väggen innan man går vidare till nästa lager. Applicera murbruk mellan varje block, sten eller tegel som du placerar dem, och använda riktverktyget för att jämna ut murbruk i spåren eller leder mellan block, tegel eller stenar. Torka överskotts mortel bort med en fuktig trasa innan det torkar på de exponerade sidorna av materialen.

• Använd en murslev att ösa ut små mängder av murbruk från denna punkt på. Applicera en murslev av murbruk över det första skiktet av väggen och ställa in en annan sten, block eller tegel på plats. Fortsätt att ösa och tillämpa bitar av väggen tills du är klar med alla lager av muren.

• Låt murbruk som håller väggen tillsammans för att torka och härda under en vecka innan du fyller gapet mellan klippa eller kulle och stödmur. Använd skottkärra till i kund bort överflödigt jorden.


Relaterade artiklar