Överhettningsproblem i BMW 318i touring

December 17

Överhettningsproblem i BMW 318i touring


Fordon överhettas för en rad olika skäl, inte alla av dem kopplade specifikt med temperaturen utanför. Även om det är mycket mer sannolikt för en bil att överhettas på sommaren i motsats till vintern, kan en dåligt fungerande motor överhettas oavsett utomhustemperaturen. Vissa beräkningar tyder på att så många som 80% av fordons mekaniska fel orsakas av fel i motorns kylsystem. BMW 318i, medan en top notch bil i många avseenden, faller fortfarande offer för problemet med överhettning när kylsystemet i bilen är inte rätt vårdas.

Kylar Läckor

Problem med motorns kylsystem kan ibland spåras till en läcka i bilens kylare. Det finns en mängd olika orsaker för läckor i kylaren. Att vara för det mesta utsätts för stenar och skräp från vägen, är det möjligt att något kan ha drabbat radiator kylrör tillräckligt hårt för att bryta dem eller spricka dem. Mindre front kollisioner tenderar att skada bilens kylare, men kan inte repareras om inte problemet omedelbart identifieras. Korrosion är ett annat problemområde för radiatorer som inte är väl underhållna. Medan aluminiumlameller inte rostar, aluminium och koppar korroderar när de utsätts för de rätta förutsättningarna, varav de flesta är en kombination av en bristande underhåll i kombination med dåliga vägförhållanden som överflödigt salt.

Motor Block kylvätskeläckor

Kylvätskeläckor är förvånansvärt vanligt på många av dagens bilar. Detta är inte nödvändigtvis beror på försumlighet av fordonets ägare, men kan orsakas av ett antal olika faktorer. Med tiden kommer motorn på en bil varp under stress av körning. Även om detta inte är ett problem om motorn aldrig isär, det blir ett problem om topplockspackning någonsin behöver bytas ut. I dessa fall, kan huvudet / packningen / blockera passyta aldrig återföras till sin ursprungliga form, så att motorn kommer att sakta läcka vätska från motorns reparationspunkten. Eftersom många BMW drivs extremt hög körsträcka, en del till 300.000 miles eller mer, kylvätska läckor blir allt vanligare eftersom åren går och fler delar av motorn ersätts eller repareras. Andra källor till kylvätskeläckor kan vara en sprucken motorblocket eller spruckna kylarslangar.

Kylvätskeflöde Blockering

Kylvätskeflödet blockering kan redogöra för många överhettningsproblem i bilar. Eftersom kylsystemet är så sällan service - var 30.000 miles i de flesta bilar - rost och slamavlagringar kan bygga upp i kritiska kylvätska kanaler över tiden. Även hoppa över en enda serviceintervall kan vara förödande för kylsystemet i en bil, vilket gör att rost insättningar för att bygga upp till den grad att kylvätskan inte längre strömmar in i motorn alls, vid vilken tidpunkt katastrofala motorstopp kan uppstå. Oavsett hur väl konstruerade bilen är, att inte behålla den kommer att förkorta dess livslängd dramatiskt.

Krångla Motor kylfläkten eller Vattenpump

En felaktig motor kylfläkt eller vattenpumpen kan lätt vara orsaken till överhettning problem i bilen, särskilt i hög körsträcka motorer. Vattenpumpar har en livslängd på flera år, men precis som alla mekanisk pump, de är föremål för slitage av daglig användning. Vattenpumpen sig kan bli föremål för överhettning; Om kylvätskeflödet är blockerat på uppströmssidan av pumpen, inte låta kylmedel i pumpen alls. Detta kan inträffa om radiatorn själv är igensatt med rost och slamavlagringar. Mekaniska och elektriska kylfläktar är både benägna att misslyckas. Även om du inte kommer att märka överhettningsproblem när bilen är i rörelse eftersom luft cirkulerar genom kylaren, vid stopp eller rör sig långsamt i trafiken, kommer motorn överhettas eftersom det inte finns någon kall luft dras över radiator kylflänsar.


Relaterade artiklar