Fashions av 1950-talet

July 16

Fashions av 1950-talet


1950 mode var en levande kombination av extrem konservatism och befrielsen som de representerade. Kända modeskapare som drev 1930 trender nästan alla baserade i Europa där användningen av tyg var ransonerade men fredstid tog Diors 1947 samling av påkostade och spännande fulla kjolar. På 1950-talet började Storbritannien för att främja lyxiga tyger i ett försök att stärka den utarmade ekonomin, och det fanns också en fullständig återgång till välstånd i USA Medan vi minns de berömda mode på 1950-talet som har en all-amerikansk modell utseende, är det lätt att fokusera på likformighet och konventionalism av denna. Den konventionella Inför tids dolda förändringar i samhället, vilket skulle delvis leda till mode revolutionen på 1960-talet.

Form

Påkostade fulla kjolar skapade 1950 kvinnliga silhuett. En kvävt in midjan, strukturerade topp och stilettklackar avslutade formen. Andra trender ingår älskling necklines och grimma hals, som båda accentuerade axlar och gjorde kontrasten med en liten midja mer uppenbar. Trots överflödet av tyg och den romantiska form av klänningar, de var inte öppet prydd med dekoration. Denna enkelhet upprepades hela mode, med hår lockigt men mycket snyggt, och make-up är en smart av flytande eyeliner med rött läppstift.

Stilar

Den rika, preppy amerikanska college utseende började med Ivy League universitet. Pojkar hade sitt hår i college-cut, som var kort på ryggen och sidorna. Men istället för att slicking toppen tillbaka i traditionell stil det ofta vore sida skildes med sida sopade lugg. Andra viktiga delar av stil ingår avslappnad kostymer och stickat. Rockabilly stil var kopplat till fans av musik, men har varit en av de mer varaktiga modetrender av decenniet, ofta påverkar modern retro kläder. Blandat med en senare rock and roll utseende, pojkar bar t-shirts och jeans, eller i extrema fall tvåfärgade skjortor. Hår slicked tillbaka i stil med Elvis eller James Dean. Flickor ofta valt kontroversiellt snäva pennkjolar och tröjor, med höga hästsvansar och halsdukar.

Nyckelplagg

Key "50s mode ser för kvinnor ingår snyggt lockigt hår, full cirkel kjolar, metall stilettklackar, röda läppar, svart flytande eyeliner och kattens öga solglasögon. Capri byxor, pennkjolar och mohair koftor var också populära och tillbehör ingår ofta en smart handväska och fyrkantig scarf. Män bar ren skuren konservativa kläder, eller rebell rock and roll utseende. Det fanns en stiliserad ren perfektion modet på den tiden.

Fashion Ikoner

Hollywood fortsatte att vara ett inflytande på 1950-talsstil, särskilt stjärnor som Audrey Hepburn och Marilyn Monroe. Petite Hepburn var den perfekta clothes, stiger till berömmelse efter hennes 1953 roll i "Prinsessa på vift". En musa för många modeskapare, ingår hon chic 50-talet stil capribyxor, platta skor och fina stickat. Marylin Monroe förkroppsligade kurviga, feminin siluett vi oftast minns från 1950-talet. En av de mest kända klänningar genom tiderna är den vita grimma-hals hon bar för "Seven Year Itch", som fångade luften och virvlade upp högt. Pin-up flicka Bettie Page personifierade den sensuella och kontroversiella sidan av icke-konservativa '50s mode. Med modellen kvinnliga bild som löper genom hjärtat av "50-talet liv i Amerika, är det ingen överraskning att Barbie lanserades 1959.


Relaterade artiklar