Vad är snickarbyxor & Doc Martens?

March 16

Vad är snickarbyxor & Doc Martens?


Några av mode allmänt slitna idag var ursprungligen tänkt att tjäna andra än att bara vara på modet olika ändamål. Snickarbyxor och Doc Martens är två exempel på detta. Båda dessa blev populär under betydande steg i amerikansk historia. Faktum är snickarbyxor och Doc Martens ofta bärs tillsammans.

Snickarbyxor

Vad är snickarbyxor & Doc Martens?


Dungarees är overaller tillverkade av denim eller liknande varor. Även om de tillverkas huvudsakligen som ett skyddande hölje, de är också slitna som fritidskläder. Vissa modedesigners har även producerat sin egen stil av blåställ och hade dem som förebild på catwalken. Detta har ökat kraftigt i popularitet snickarbyxor i modevärlden. Några tillverkare av snickarbyxor är Dickies, Wrangler och Carhartt. Mer eleganta varumärken tillverkas av kläder designers som Ralph Lauren och Jean Paul Gautier, bland annat.

Historia Snickarbyxor

Vad är snickarbyxor & Doc Martens?


Dungarees har funnits sedan 1792, och var ursprungligen avsedd för medlemmar i de lägre klasserna. Detta inkluderade slavar och arbetare som mekanik, järnväg arbetare och bönder. De tillverkas till en låg kostnad och är gjorda av billiga, men hållbart material. Kvinnor började bära snickarbyxor i 1916 under första världskriget Bärandet av blåställ var inte längre bara för underklassen. Vid tiden 1930 kom var de produceras som kläder för barn. Idag kan snickarbyxor finns i många stilar. Dessa inkluderar industrisnickarbyxor, kvinnliga modet, hip-hop och baby stilar.

Doc Martens

Doc Martens är ett varumärke stövlar som upprättades den 1 april 1960 och är till övervägande del produceras i England .. Doc Martens, eller Dr Martens, är känd som en av de skomärke klassiker. Doc Martens kängor och skor har sin egen unika stil som märks vid första anblicken till modemedvetna konsumenter. En av dess varumärken är tung, oftast gult, sy runt yttersula i sina stövlar.

Historia Doc Martens

Dr. Klaus Maertens var en tysk uppfinnare som utvecklat en skosula som var fylld med luft. Han träffade en engelsk familj, Griggs, efter att ha sett en av deras radannonser i papperet. Den Griggs var väl känd för kvaliteten skor de producerade. Ett avtal möttes mellan Griggs och Dr. Klaus Maertens att producera bekväma och tålig stövlar. Stövlarna säljs främst till fabriksarbetare, brevbärare och andra medlemmar av arbetarklassen. På 1960-talet började medlemmar i skinhead subkultur i England bär stövlar för att visa sin individualitet. Under 1970- och 1980-talen, punk och Goth subkulturer antog boot också. Doc Martens nu vanligtvis bärs för personlig smak snarare än att följa traditioner någon subkultur.


Relaterade artiklar