Hur man grilla rib eye stek

March 15

Hur man grilla rib eye stek


Rib-eye stek är en benfritt nötkött revben grillat med den sjätte genom den 12: e revbenen bort. Det är väl marmor med fett och är en av de mest anbud och aromrik styckningsdelar av nötkött. Rostning är processen för matlagning upptäckts i en ugn och är den bästa metoden för rib eye stekar, eftersom den använder torr värme och skapar en läcker, brun skorpa. Du kan förbättra skorpa genom att använda högre värme vid början av rostningsprocessen. En fullständig rib-eye grillat är 4,54-5,44 pund. En halv stek, 2,72 pund, ger fem stora biffar av drygt ett pund varje.

Instruktioner

• Värm ugnen till 218 grader Celsius.

• Placera steken i mitten av långpannan. Om den ena sidan har mer fett, placera steken med den sidan vänd uppåt. Detta hjälper tråckla steken som kockar. Storleken på din långpanna kommer att bero på storleken på steken. Du kan använda långpannor tillverkade av anodiserad aluminium eller emaljerat gjutjärn, till exempel, och vissa har non-stick beläggning. Vissa har lock; om din gör det, lägga det åt sidan. Alternativ som är dyrare bland annat rostfritt stål eller terrakotta. En grundläggande långpanna är tillräckligt. Vissa långpannor har rack som gör lyft steken ur pannan lättare.

• Om du vill lägga till salt, peppar, kryddor eller örter. En rib-eye grillat är en av de mest smakrika styckningsdelar av nötkött och behöver ingenting för att förbättra den. Du kan hoppa över detta steg helt och är övertygade om dina gäster kommer att njuta av smaken av steken med ingenting läggas till. Om du vill, men du kan lägga örter och kryddor till din steken. Till exempel, blanda beredd senap, vitlök salt och peppar tills slät i en liten skål och sedan sprida blandningen över toppen av steken. Eller, blanda två kryddnejlikor av krossad vitlök, 1 tsk vardera salt, spruckna svartpeppar och torkad timjan och använda blandningen som gnugga. Ett härligt enkel beredning är att blanda 1 tsk vardera salt och peppar i en skål och använda den som en gnugga.

• Placera köttermometer i steken. Placera termometern så att dess spets är nära centrum av steken eller den tjockaste delen av köttet. Tryck inte termometern så långt att den sticker hela vägen genom steken; du inte vill att det ska röra pannan.

• Stek under 30 minuter.

• Sätt ugnen ner till 163 grader Celsius och fortsätta att koka tills den inre temperaturen når 5 till 10 grader under ditt mål Temperatur: 62,8 grader Cor medellång sällsynta, 71,1 grader Cor medel eller 76,7 grader Cor bra gjort.

• Stäng av ugnen. Ta steken och låt den stå på hällen eller disk i långpannan i 15 till 20 minuter; det kommer att fortsätta att laga mat och kommer att nå rätt temperatur. Håll det täckt med tält aluminiumfolie för att skydda den tills du är redo att hugga.


Relaterade artiklar