Greyhound Puppy Training Guide

September 16

Greyhound Puppy Training Guide


Greyhound valpar är kärleksfulla hundar som får tillsammans med hela familjen. Men de är mycket känsliga och är en ras som gör bättre med äldre och lugnare barn. Med att känsligheten kommer lätt distraktion och en tendens att vara lite bedrövad av buller och förvirring. Deras natur gör lydnadsträning tidskrävande och kräver tålamod, men det är nödvändigt att bygga din hunds självförtroende och bidra till att skapa ett band mellan sällskapsdjur och ägare. Det är viktigt att hålla försiktig så att valpen reagerar positivt på utbildningen.

Instruktioner

• Använd inte bestraffning för att träna din hund. Greyhounds är känsliga och mycket intelligenta raser och tar vad du säger bokstavligen. Detta inkluderar spanking din hund och gnugga sin näsa i efterdyningarna av sina olyckor. Straffa din hund kommer att sänka sitt förtroende och göra det mindre sannolikt att försöka göra saker på rätt sätt.

• Korrigera vinthund och göras med det. Även vinthundar är smarta, de har inte förmågan att tänka logiskt. Om din hund har en olycka eller gör något fel, rätta till det en gång och gå vidare. Om inte, kommer det att vara förvirrad om varför du är upprörd med det utan association till misstaget det gjorde tidigare i dag. Genom att korrigera din hund en gång och endast en gång efter sitt misstag, kommer det komma ihåg att associera korrigering med åtgärden.

• Var ihållande med din vinthund. Vissa ägare blir frustrerade eftersom medan vinthundar är ivriga att behaga, tenderar de att vara mer oberoende än andra raser och inte motiveras av traditionella träningsmetoder såsom mat utbildning.

• Umgås din vinthund. De är en ras som behöver tidig socialisering med andra hundar och människor i syfte att bygga upp självsäkerhet. Om valpen inte vant sig vid buller och människor vid en ung ålder, kan det bli alltför rädda för höga ljud och blyga runt människor inte vet.

• Håll utbildning kort och enkel. Greyhounds har inte lång uppmärksamhet spänner eftersom de tenderar att lägga märke till allt. Några minuter för att utbilda en dag kommer att vara tillräckligt för din hund att börja lära rätt vanor.

• Gör kommandon som "sitta" och "klack" en vanlig del av din dag. Även intensiv träning bör ske endast en liten stund om dagen, är det viktigt att vara konsekvent och låt din vinthund vet att du vill att det ska lyda kommandon hela tiden.

• Belöna din vinthund med positiv förstärkning. På grund av din vinthund känsliga natur, kommer det att vara mer benägna att svara på detta än att negativitet.


Relaterade artiklar