Hur man muntra en person upp

September 15

Hur man muntra en person upp


Att veta hur man muntra en person upp visar sig vara en användbar färdighet hela livet. Huruvida en vän upplever ett dåligt humör på grund av en nyligen break-up eller han bara vaknade på fel sida av sängen, hejar honom hjälper till att hålla honom från att fastna i ett dåligt humör. För att öka någon annans humör, hjälpa personen att ändra sina tankar eller handlingar. Små insatser canhelp människor att må bättre snabbt.

Instruktioner

Ändra Tankar

• När människor känner ner, tenderar de att tänka sorgsna och negativa tankar. Hjälp personen att må bättre genom att ändra fokus för hennes tankar. Snacka om några lighthearted ämnen och engagera henne i en diskussion. Funderar annat kommer att hindra henne från bostaden på vad som fick henne att känna sig ledsen.

• Skratt hjälper lätta upp stämningen, och när folk tänker på roliga saker, gör det ledsen svårare. Reminisce om roliga historier, berätta ett skämt eller titta på en rolig film att få skratt flyter.

• Om personen verkar fortfarande behöver prata om vad som orsakar henne att känna sig ledsen, låta henne att prata om det. Var en god lyssnare och ge stöd. Även om du inte kan förändra situationen, visar lyssnar du bryr dig. Detta kan hjälpa personen rör sig genom dessa känslor, vilket ibland är nödvändigt innan mår bättre.

• hjälpa personen korrigera eventuella kognitiva förvrängningar. När människor känner ner, kan deras utsikter att bli mycket negativa. Hjälp korrigera dessa överdrivna tankar genom att dela en mer realistisk syn. Till exempel kan en person som känner sig ledsen att säga, "Min pojkvän dumpade mig eftersom jag inte söt nog. Jag kommer aldrig att hitta en annan pojkvän någonsin igen." Svara genom att berätta för henne något som, "Du är mycket söt nog. Han bröt upp med dig eftersom du hade olika värderingar om livet, inte för att det är något fel med dig. När du är redo att datum, hittar du någon som uppfyller dina behov. " Erbjuder en mer realistisk syn hjälper personen titta på situationen mer logiskt.

Ändra Beteenden

• beteenden påverkar också humöret. När människor känner ner, tenderar de att vilja isolera sig och avstå från handlingar. Låt inte personen att vara ensam utan bjuda in henne att delta i sociala aktiviteter. Be henne att gå med dig på middag, delta i en pjäs eller gå på fest.

• Var villig att göra något som person gillar. Om hon tycker oftast handla, gå till affären med henne. Om hon gillar att baka, bjuda in henne att baka en tårta med dig. Om han gillar golf, vara villig att spendera en eftermiddag på golfbanan. Även om personen inte känner för att göra dessa saker, kan hon må bättre om hon gör. Stanna hemma ensam kommer inte att hennes humör bättre så uppmuntra henne att lämna huset. Även spendera några minuter utanför bidrar till att förbättra ett dåligt humör.

• Försök att hjälpa personen delta i fysisk aktivitet. Undvik att sitta på soffan som motion kan hjälpa till att förbättra en dåligt humör. Ta en promenad, sålla trädgården eller skjuta några tunnband att hjälpa personen att må bättre.


Relaterade artiklar