Hur gör jag enkelt bygga en Tube Guitar Amp?

May 31

Hur gör jag enkelt bygga en Tube Guitar Amp?


Tube teknik ersattes av transistorer på 1950-talet. Men rörförstärkare fortfarande populär på grund av värmen i sin ton. Bygga din egen rör gitarrförstärkare är ett bra sätt att spara pengar på dyr utrustning. Det enklaste sättet att bygga din egen rörförstärkare är att köpa en gitarrförstärkare kit. Satserna levereras med förmonterade komponenter, kopplingsscheman och monteringsanvisningar. För att lyckas montera förstärkaren kit, behöver du en lödkolv och skruvmejsel.

Instruktioner

• Källa dina delar. Rörförstärkare kit är tillgängliga via leverantörer på nätet. Det är bäst att köpa en komplett sats, snarare än sourcing delar individuellt. Detta garanterar att dina delar kommer att vara kompatibla. Det finns tre huvudkomponenter till en rörförstärkare: Högtalaren, preamp och effektförstärkaren. Förförstärkaren vänder gitarr signalen till en elektrisk ström. Kretsarna i preamp bestämmer tonen. Den effektförstärkare tillför spänning till preamp signalen och skickar den till högtalaren, där volymen genereras.

• Kontrollera dina delar. Innan du börjar monteringen, dubbelkolla att allt är i gott skick. Uppmärksam på det tryckta kretskortet. Leta efter lösa kondensatorer och motstånd. Om du ser några fel, tillbaka satsen.

• Läs den schematiska. Detta är din guide till kretsen. Den illustrerar layouten av alla elektriska komponenter och värdena på motstånden. Följ schemat när ledningar ihop delarna.

• Fyll det tryckta kretskortet. Detta kommer förborrade. Följ den schematiska och placera olika kondensatorer och motstånd i sina platser. Löd undersidan av styrelsen och vara noga med att inte droppa några lod. Löd BLOB kan orsaka problem senare. När du har slutfört kretskortet, ladda in den i chassit och löda ingången på plats. Skruva ned toppen av chassit.

• Fyll på preamp chassit. Det kommer att glida in i en i förväg skuren fack i skåpet. Detta är normalt placerad på toppen.

• Montera effektförstärkaren. Beroende på modell, är detta ligger antingen bredvid förförstärkaren eller på en separat hylla under den.

• Skruva i högtalaren. Det kommer att finnas en serie av hål runt omkretsen av högtalaren. Skruv genom dessa hål i stöttorna som löper horisontellt längs den övre och undre delen av skåpet.

• Löd trådarna. Följ den schematiska noggrant. Löd en tråd till utgångsklämman hos förförstärkaren och sedan löda att tråden till ingångsklämman hos effektförstärkaren. Löd en tråd till utgångsuttaget hos effektförstärkaren. Anslut den kabel till högtalaren enligt monteringsanvisningen.

• Montera rören. Dessa kommer slot in i deras bostäder. Tryck in dem ordentligt men försiktigt. Även om de liknar glödlampor, inte vrida dem.

• Skruva på baksidan, och sedan testa din förstärkare.


Relaterade artiklar