DIY Kondensator Mic

February 1

DIY Kondensator Mic


Det finns tre sätt på vilka en mikrofon omvandlar ljud till en elektrisk signal. Genom kapacitans, elektromagnetisk induktion eller piezoelektrisk avgift. Kondensator micophones använder kapacitansen metoden. Vibrationer mellan två drivna plattorna förändrar kapacitansen, vilket skapar en elektrisk audiosignal. Telefonen har en kondensatormikrofon, det vill säga hur din röst överförs till den andra personen. Kondensatormikrofoner drivs antingen med batteri eller en XLR bly. Gör din egen kondensatormikrofon är ett smart sätt att spara pengar på dyr utrustning.

Instruktioner

• Kontrollera dina delar. Många av mikrofondelar är sköra, de måste vara att noggrant omvandla luft vibrationer till elektriska ljudsignaler. Använd ett förstoringsglas och håll utkik efter sprickor till de keramiska kondensatorer. Dessa är de komponenter som fladdrar när ljudet passerar över dem.

• Montera mikrofonkassetten. Detta är den bit som du sjunger i. Den innehåller den bräckliga mikrofonen elelemet. De flesta mikrofon patroner kommer förmonterade. Placera elementet försiktigt i kassetten om det inte kom förmonterade.

• Ordna mikrofonkapseln. Detta är den bit som du håller när du sjunger, innehåller det strömförsörjningen och utgång. Öppna upp den tomma capusle och rada upp XLR-ingång och strömförsörjningen på plats redo för montering och kabeldragning.

• Tråd i strömförsörjningen i kapseln. Det finns två sätt att driva mikrofonen: Via ett XLR-ingång, varvid ett av de tre XLR stiften på den manliga ingångskabeln bär en elektrisk laddning i mikrofonen. De andra två stiften bära den elektriska signalen från mikrofonen. Den andra metoden är att använda en 9-volts batteri. Du kan fortfarande använda en XLR-kabel om din mikrofon drivs med batteri, eftersom en XLR-kabel kommer inte att skicka ström till en motordriven uttag. Löd batteri enkelt att mikrofonen kassetten. Installera sedan batteriet i batteri snap. Detta tillför spänning till mikrofonelementet.

• Montera kvinnliga XLR-uttaget i kapselvägg. Den kvinnliga XLR-uttag har tre hål, den manliga XLR kontakten har tre pinnar. Skär två små längder av tråd och band varje ände. Löd ena änden till utklämman hos XLR-port, Löd den andra änden till 1K motstånd (se Resurser 3). Löd den andra tråden till den andra sidan av motståndet och löda den andra änden till mikrofonelementet.

• Täta mikrofonkapseln. Metoden för tätning av kapselvägg beror på vilken produkt du har använt. Mikrofonkapseln kapsling tillgängliga från Digi Key hemsida (se Resurser 4) snäpper ihop.

• Testa mikrofonen. Anslut XLR bly i en mixer eller förstärkare, uppstart mixern eller förstärkare och sjunga i mikrofonen.


Relaterade artiklar