Förskola Tema Curriculum Idéer

June 22Förskolebarn har en förmåga att lära snabbt medan du njuter av sina lektioner. Förskole- administratörer och lärare matcha barns utvecklingsnivåer till läroplan med teman. Dessa enheter ger roliga aktiviteter som kan engagera barnen i teman material. Barnen kan välja att delta, titta på eller tyst arbeta eller spela ensam. De teman läroplanen trådar hela dagen, vilket ger förskolebarn gott om tid att absorbera lektionerna.

Färger

En grundläggande tema är färger. Läroplanens mål involverar barnen veta om det spektrum av färger i regnbågen. Vissa mål i läroplanen kan vara barnens förmåga att namnen färger och identifiera färgerna på olika föremål i klassrummet. Visar bilder av regnbågar i klassrummet ger barnen en uppfattning om hur färgnyanser smälter in i varandra. Unga förskolebarn kan njuta av att hjälpa sin lärare färg en regnbåge eller klippa en av kraftigare papper. De kommer att känna sig stolt över att ha sina konstverk sätta upp på väggen för sin familj att se. Barnen kan lära sig att identifiera färgerna på deras kläder, leksaker, böcker och mat.

Djur

Djur teman skapar möjligheter för förskolebarn att lära sig om världen och miljön. Koncernens djur enligt inhemska, gården, vilda och exotiska klassificeringar. Rita eller sätta upp bilder på hus djur som katter, hundar och fåglar. Be barnen att ta in bilder eller ritningar av sina husdjur för att visa i klassrummet. Använd låtar som "Old McDonald" för lantbruksdjur teman, tillsammans med teckningar och foton av höns, kor och hästar. Engagera barnens uppmärksamhet med vilda djur teman och berättelser, som "De tre björnarna." Exotiska djur från hela världen, såsom zebror, lejon, tigrar och elefanter, hjälpa barn lära sig om världen. Spela spel, identifiera djur och göra djurljud, såsom "mew", "mu" och "vrål" gör lektionerna en minnesvärd upplevelse för förskolebarn.

Tal

Läroplan med siffror tema ger barn sätt att utforska mätning och räkning. Ge barnen mätning koppar för att mäta sand. I sandlådan, bland annat plasthinkar och containrar, och hjälpa barnen använder mätning koppar att fylla plastbehållare. Vatten är ett annat sätt att lära barn mätning. Använda mäta skedar, kan barnen mäta vatten i små plastmuggar och behållare. Använd mätning koppar, skedar och behållare för att räkna aktiviteter. Modell räkning under dessa förberedande lektioner av notera antalet mäta skedar, koppar och behållare. Övriga poster för räkning inkluderar barnleksaker. Barn kan gruppera de uppstoppade djur och leksaker. Eftersom gruppering pågår, beskriver med barnet hur många leksaks änder är i rummet. Mycket unga förskolebarn lyssnar på läraren beskriva numret. Som barn utvecklas, kan de börja räkna själva.

Bokstäver och ord

Förskolebarn kan delta i läroplanen med alfabetet och ordet teman. Använd låtar som "ABC" för att blanda musik och språk konst. Erbjuda barn sätt att delta i konstprojekt relaterade till alfabetet. Mycket små barn kan stapla alfabetet och bildblock. Prata med förskolebarn om brevet och djur på blocket, såsom ett "H" och "häst." Erbjud snack mat i alfabetet former. Äldre förskolebarn kan lära vanlig syn ord. Placera bilder av möbler, såsom "stol" eller "bord" med orden skrivna under. Använd fullständiga meningar, som "Detta är en stol." Inkluderar även flerspråkig erfarenheter. Att lära sig språk bidrar till den totala lärande prestation. Under bilden av en stol, skriva ordet på engelska och andra språk från Europa, Asien, Afrika och indianer.


Relaterade artiklar