Plantar fasciit behandlingar

July 18

Plantar fasciit behandlingar


Plantar fasciit är en vanlig källa till hälen smärta orsakad av inflammation i plantar fascia, ett huvudband i botten av foten. Smärta kan stråla över fotvalvet också. Det finns inget botemedel mot plantar fasciit, men smärtlindrande och behandlingar och övningar erbjuda hjälp.

Rest

Enligt National Institutes of Health, är plantar fasciit mest effektivt behandlas genom att vila foten eller använda kryckor för att begränsa vikten placeras på den drabbade foten. Plantar fasciit kan ta upp till 2 år att rensa upp med enbart vila, så en kombination av behandlingar rekommenderas för mer effektiv lindring.

Ortoser

Ortopediska skoinlägg används under hälen för att minska smärta i samband med plantar fasciit. Dessa insatser minska pressen på den inflammerade ramp genom att mildra vikt placeras på hälen. Ortopedteknik anpassa också foten ordentligt för att ytterligare minska belastningen på plantar fascia.

Medicinering

Antiinflammatoriska läkemedel ursprungligen föreskrivits för detta tillstånd, och måste tas så snart smärt varelser. Steroid injektioner erbjuds om smärtan inte är framgångsrikt behandlas med antiinflammatoriska läkemedel. Patienter kan vara tveksamma till att följa denna terapi på grund av den smärtsamma karaktär själva injektionen.

Sträckor

American Academy of Family Physicians rekommenderar stretching för att förbättra plantar fasciit healing, och visar en förbättring av symtomen med 83 procent av patienterna efter en rutin som sträcker program.The mest effektiva stretching övning innebär att dra tårna mot kroppen, som skjuter hälen bort och sträcker plantar fascia. Den här övningen görs genom att vila tårna på ett trappsteg och låta kroppsvikt tryck hälen ner, eller svepa en handduk runt tårna och dra tårna mot kroppen.

Huskurer

Huskurer erbjuder också befrielse från plantar fasciit. Blötläggning fötterna i varmt vatten hjälper till att lindra smärta och ökar blodflödet till det drabbade området, som förbättrar läkningstiden. Kosttillskott som vitamin B12 stöd i snabb återhämtning av inflammerade vävnader. Isbildning foten behandlar också smärta och hastigheter återhämtning, särskilt när svullnad uppstår


Relaterade artiklar