Det bästa tillgängliga lekredskap för barn med funktionshinder

June 24

Det bästa tillgängliga lekredskap för barn med funktionshinder


Föräldrar, lärare och yrkesverksamma förstå vikten av att integrera funktionshindrade barn i vanliga erfarenheter tillsammans med typiska barn. Lekplats verksamhet erbjuder en mötesplats för alla barn, men barn med fysiska utmaningar upplever ofta svårigheter att få tillgång lekredskap. När företaget byggandet av en lekplats, kan planerarna ta hänsyn till behoven hos barn med begränsningar och är utrustade med tillgängligt lekredskap för dessa barn.

Gungor

På lekplatsen, bör planerare omfatta liggande gungor med ryggstöd och fasthållningsband som en del av utrustningen. Många barn med funktionsnedsättning har låg muskeltonus eller kan inte stödja deras hals eller räta ryggen. En gungställning med ryggstöd och begränsningar ger rätt säkerhetsåtgärder och fysiskt stöd samtidigt som barnet med funktionshinder att njuta av nöjen svängande.

Sand Play

Lekplatsen bör innehålla sand bord att låta barn i rullstol för att njuta av sand spela tillsammans med sina kamrater. Sand spela ger barn möjlighet att delta i icke-verbal bilder genom ostrukturerade aktiviteter som främjar utveckling av finmotorik samt kreativa processer. Många barn med funktionsnedsättning inte kan sitta utan hjälp i en mark sandlåda, men en sand tabellen ger dessa barn möjlighet att spela tillsammans med sina kamrater.

Objektglas

Den tillgängliga lekplatsen bör har breda bilder med rundade sidor så att typiska barn och barn med funktionshinder kan njuta bilden tillsammans. Objektglas som rymmer handikappade barn kan inkludera en ramp som gör det möjligt för en hjälpare att ta barnet till toppen av bilden samt en plattform för att ge hjälpar manöverutrymme barnet upp på gejden. Ett barn med funktionshinder kan känna sig säkrare genom att hålla fast vid de rundade sidorna när hon glider ner. Om sliden har en platt, bred ände kan barnet sakta ner och vilar på botten av bilden, vilket ger hjälpare tid att komma runt och hjälpa henne från glaset.

Utrustning för synskadade barn

Skapa tillgängliga lekplatser för synskadade barn genom att ta utrustning med olika texturer för att göra det möjligt för barnet att känna sig fram genom beröring. Måla utrustning och åtkomstvägar med ljusa kontrasterande färger som gult och svart för att hjälpa barn som kommer att se dessa tecken. Ge handen stöd på den utrustning som ger barn med synskador en känsla av säkerhet när de navigerar lekplatsen alternativ.


Relaterade artiklar