Vilka är de anpassningar av en lotus växt?

October 21

Vilka är de anpassningar av en lotus växt?


Lotus är en vattenverk. Den växer i leran av laguner, dammar, kärr och vattendränkt fält. Det finns två olika arter av Lotus. Nelumbo nucifera hör hemma i Filippinerna, Egypten, norr Australien, floden Volga delta vid Kaspiska havet och Orienten. Nelumbo lutea är infödda till Nordamerika. Lotus är anpassad till en vatten-rik miljö med mycket sol, enligt hemsidan Exotiska Vatten.

Löv

Lotus blad är breda och skivformade, vilket gör det möjligt för dem att flyta på vattnet. Deras generösa yta ger dem möjlighet att absorbera en stor mängd solljus. Bladen kan nå upp till 36 inches i diameter, enligt hemsidan Växt kulturer.

Egenskaper

Lotus blad och stamytor är belagda i ett vax som är super-hydrofoba, vilket betyder att den stöter bort vatten och är mycket svåra att väta. Denna hydrofoba anpassning kallas "Lotus-effekten" och har inspirerat många produkter som emulerar dess egenskaper, såsom färger, tyger och takpannor, enligt Science Ray.

Blommor

Lotus blommor blomma vit, rosa och gult och hålls ovanför vattnet med ett skaft som är 2 till 4 fot högväxt. Många fågel- och insektsarter lever på Lotus pollen. Dessa djur distribuerar pollen för att befrukta angränsande växter och scatter frön. Anpassningen av en lysande färg för blommorna lockar matare, enligt Science Ray.

Mikroklimat

Lotusblomman, stjälkar, blad och rötter producerar värme som hjälper till att reglera temperaturen i den omgivande vatten för att bilda en lotus vänlig mikroklimat. Detta fenomen kallas termostyrnings-. Förutom att främja sin egen tillväxt, värme lotus anläggningen producerar lockar pollinerande insekter, enligt National Botanical Research Institute (NBRI).

Teorier / Spekulationer

Lotus växter absorberar stora mängder tungmetaller och har använts för att rengöra industriella föroreningar. Dessutom, lotusblommor har antibakteriella egenskaper, en anpassning som skyddar dem från mikroorganismer och gör dem en värdefull medicinalväxt, enligt NBRI.


Relaterade artiklar