Hur man använder en Polaroid UV Filter på en digitalkamera

March 8

Hur man använder en Polaroid UV Filter på en digitalkamera


En Polaroid UV-filter är en cirkulär glasbit som går över linsen på kameran. Denna lins filtrerar bort hårda ljus och minskar dis av externa bilder (på samma sätt som Polaroid UV-filter solglasögon fungerar). Du kan använda denna typ av filter på alla kameror, inklusive digitala produkter, så länge som den digitala kameran har en filtergänga på kanten av linsen.

Instruktioner

• Kontrollera kanten av din digitalkamera lins för att se om det har en filtergänga. Denna tråd finns på insidan av linsen och är en serie skruvliknande spår. Om du använder en digital SLR-kamera, du mer än sannolikt har den här funktionen. Men om objektivet glider tillbaka in i kameran när du startar det, gör du inte.

• Titta längs sidan av linsen för storleken på linsen. Detta markeras i MM (millimeter). Detta är storleken på filtret du behöver köpa.

• Placera Polaroid UV-filter över glaslins och vrid den medurs för att skruva fast filtret på plats.

• Låt filtret på hela tiden. Inte bara filtret förbättra bildkvaliteten, men det skyddar glas din faktiska lins. Det är mycket billigare att ersätta ett filter än själva linsen på kameran.


Relaterade artiklar