Vad är teorin bakom zonterapi?

April 1

Vad är teorin bakom zonterapi?


Alternativ medicin praxis fortsätter att vinna popularitet som ersättnings behandlingar, eller som ett komplement till traditionella medicinska behandlingar. Teorier som involverar kroppens energiflödet och tryckpunkter har utvecklats till ett antal alternativa metoder. Zonterapi metoder är baserade på hur kroppens energiflödet avser den allmänna hälsan.

Identifiering

Vad är teorin bakom zonterapi?


Utövandet av zonterapi använder händer, fötter och öron att frigöra energi blockeringar i hela kroppen. Dess allmänna filosofi bygger på begreppet "chi" eller "chi" är den universella energin som strömmar genom universum. Som sådan, är kroppens energiflödet ses som kartlagt på sulorna av fötter, händer och öron. Varje område av foten, handen, och örat motsvarar en specifik region av kroppen. Genom att massera dessa områden, läkning och förnyelse strömmar genom motsvarande delar.

Historia

Zonterapi först uppstod som "zonterapi" i början av 1900-talet. William H. Fitzgerald, MD krediteras med första att sätta denna teori till praktik. Fitzgerald föreslog begreppet bioelektriska energi, och hur den strömmade genom olika zoner av kroppen. De händer och fötter ansågs de "reflexpunkter" i dessa zoner. Trådfjädrar användes ursprungligen för att manipulera tårna på fötterna. Fitzgerald allmänna filosofi var att sjukdom utgjorde en blockering i kroppens energiflöde.

TeknikI zonterapi, den "chi", eller livsenergi, sägs flyta mellan och hela organ och celler i kroppen. I praktiken skulle en patient som har problem med huvudvärk också ha ett motsvarande område på foten för denna region. Om en Zonterapeut skulle applicera tryck på det område på foten som motsvarar huvudet, kommer patienten att känna smärta i detta område. Crystal depositioner ses som källan till denna smärta. Genom att använda tummen, fingrar och handtekniker, bryter Zonterapeut ner dessa kristall inlåning och därmed rensar energi blockering som orsakar huvudvärk.

Tillämpningar

Zonterapi används för att lindra smärta och obehag i samband med matsmältningsproblem, idrottsskador, ryggvärk, menstruationsrubbningar, spänningshuvudvärk och andra stressrelaterade tillstånd. Layouten för fötter och händer verkar som en topp till botten format där spetsarna på tårna representerar området för huvudet, och hälen på foten representerar den nedre delen av ryggen. Den trampdynan och fotvalvet representerar centrala organ i kroppen som hjärtat-bröstet, och organen i bukhålan.

ÖvervägandenTeorin om zonterapi är starkt beroende av principen om energiflödet, och som sådan är praktiskt taget omöjligt att mäta eller kontrollera i en vetenskaplig inställning. Lutande mer mot den metafysiska änden av skalan, har denna praxis märkts som "pseudovetenskap." Som sådan, ett stort antal forskare och vårdpersonal överväga dess praktik till någon nytta, eftersom det inte finns någon fysiologisk bevis till stöd för sina påståenden. Trots denna hållning, många fortfarande söka upp de medicinska fördelar som följer av zonterapi massage tekniker.


Relaterade artiklar