Vilka är orsakerna till en muffin toppen?

September 6

Vilka är orsakerna till en muffin toppen?


Muffin toppar är aldrig en lätt syn för ögonen. Allt som överflödigt fett spill över byxorna är inte bara opassande, men kan spåra ur några planer på att visa upp en ny tvådelad bikini på stranden. Även om många kanske tror det gemensamma boven i dramat för muffin toppar är fetma, det finns andra faktorer som spelar in. Dessa inkluderar att ha barn, åldrande och stress, bland annat.

Social Stress

Enligt en studie vid Wake Forest School of Medicine, kan social stress ge upphov till att placera mer fett runt buken områden. Stressinducerade hormoner bidra till att främja visceralt fett uppbyggnaden och producera plack i blodkärlen, vilket kan orsaka hjärtsjukdomar. Äta hälsosamt, motionera regelbundet och finna sätt att bekämpa stress är bland de bästa sätten att förhindra eller bli av visceralt fett.

Små Jeans

Jeans och byxor som inte komma upp till midjan tillåter mer fett för att spilla över toppen. Detta är också fallet för jeans som är för små. Det bästa sättet att undvika detta är att se till att dina jeans är välsittande och inte orsaka något obehag. Fråga en anställd på din lokala varuhus för att få hjälp att hitta rätt storlek på jeans för din kropp.

Barn

Förlossning sträcker kraftigt buken och höfterna, vilket leder till en slappare mage och öka chanserna att förvärva en muffin topp. Som med social stress, kan du bekämpa en graviditet-inducerad muffin topp genom att utöva och få utrustade för jeans. Ta rask, 10 till 20 minuters promenader med ditt barn i en barnvagn dagligen, vilket hjälper till att bränna kalorier snabbt. Utfodring ditt barn är också användbar. Enligt en studie som publicerats av den amerikanska Dietetic anslutningen, mödrar som ammar ner i vikt snabbare, upplever större minskningar höft än mödrar som använder flaskor i stället.

Naturliga form

För vissa kvinnor, deras muffin tops är ett resultat av deras kroppsformer. Kvinnor med päronformade kroppar är mer benägna att ha tillstånd. Även om du kanske inte att kunna hjälpa din naturliga form, kan du vidta åtgärder för att minimera din muffin topp. Använd boot-cut jeans eller jeans med en högre linning; både döljer extra fett. Se till att du alltid gå med en rak hållning utan hunching dina axlar.


Relaterade artiklar