Träd med ljusa lila blommor och luddiga blad

May 4Det finns inte mycket av trädslag som blommar i ljust lila. Det finns vissa, dock, och även några som har luddiga blad. De är alla tropiska eller subtropiska träd som bara trivs i varma klimat utom en. Det kan odlas i kallvinterklimat men det anses invasive art på vissa platser.

Grewia occidentalis L.

Grewia occidentalis L., allmänt känd som kors bär, fyra hörn eller lavendel stjärnan blomma, är en evergreen shrubby träd som växer till en mogen höjd av 3 till 6 m (10 till 20 fot). Det är osannolikt att växa någonstans i andra än Scillyöarna brittiska öarna. De stjärnformiga blommorna är lavendel till lila och 2,5-3,1 cm (1-1 1/4 tum) i diameter. De produceras i kluster under hela sommaren. Dess djupgröna blad är ovala och något håriga. Detta träd producerar också 2,5 cm frukter (1 tum) diameter som är gul-orange när de bildar och gradvis ändra till lila. Lavendel stjärna blomma träd föredrar ekologiskt rik jord som håller konsekvent fuktig men väldränerad. Plantera detta träd i ett soligt läge som tar emot minst sex till åtta timmar i direkt solljus varje dag.

Mundulea sericea

Mundulea sericea, även hänvisad till som kork buske, silver bush och Rhodesian silver-blad, är ett lövfällande shrubby träd som är härdig i hela Storbritannien med undantag för Northern Isles och centrala Skottland. Det kan växa till en mogen höjd av 7,5 m (25 fot). 7,5 till 10 cm (3 till 4 tum) långa bladen är ljusgröna och täckt med fina silverglänsande hår. En fjäder bloomer, producerar detta träd stora blommor som är allmänt ljust violett, lila, lila eller vitt. Blommorna följs av 10 cm (4 tum) långa fuzzy frökapslar som är gulbrun först men mogna till brun-grå. Dessa frökapslar kvar i allmänhet på trädet genom vintern. Cork buske trivs i sandig och grusig jord som dränerar väl. Plantera det där det kommer att få minst sex till åtta timmars direkt solljus varje dag.

KejsarträdKejsarträd eller Princess-Tree är ett lövträd som är härdig i alla delar av de brittiska öarna. Tomentosa härstammar från ordet tomentosum med hänvisning till kort dunig päls eller hår. Den växer snabbt till en mogen höjd och kron bredd på 9 till 12 m (30 till 40 fot) vanligtvis, även om det kan växa till 15 m (50 fot). De doftande klockformade blommor är ljusa lavendel på utsidan och ljusblå eller lavendel på insidan. De produceras på 15 till 30 cm (6 till 12 tum) långa vippor eller kluster. Hårig blomknoppar bildas på träd i höst, kvarvarande hela vintern för att öppna under våren. De diffusa medelgröna blad kan vara upp till 30 cm (12 tum) lång. Ovala vedartade frökapslar bildar också på detta träd under hösten och förblir hela vintern. Princess-träd kan planteras i en solig eller delvis skuggig plats och är inte särskilt om jordarter. Detta träd är klassificerad som invasiv i vissa områden.

Tibouchina granulosa

Tibouchina granulosa, allmänt känd som lila ära träd, är svårt att växa i Storbritannien eftersom den behöver ett varmare klimat. Det är tekniskt en vintergröna träd, men det tenderar att vara buskiga, vilket kräver en viss beskärning av lägre grenar som ung för att uppmuntra en enda trunk trädet form. Dess ovala mörkgröna blad är 10 till 20 cm (4 till 8 tum) lång och täckt med fina fuzz, vilket ger dem en sammetslen konsistens. Detta träd blommar främst från mitten av våren till midvinter, men kommer att fortsätta att blomma mindre ymnigt under resten av året. De 5 cm (2 tum) diameter fem kronblad blommor är ljust lila och form i vippor eller kluster på grenen ändar. Detta träd är inte särskilt om jordarter så länge det rinner väl men behöver minst fem timmar i direkt solljus varje dag.


Relaterade artiklar