Hur fungerar ett sprinklersystem arbete?

November 20

Hur fungerar ett sprinklersystem arbete?

Sprinklersystem

Alla sprinklersystem arbete genom att föra vatten från en vattenkälla genom rörledningar till en anvisad plats. Det finns många typer av sprinklersystem, såsom gräsmattan systemet. Det kan vara så enkelt som en slang kopplad till en sprinkler eller så komplicerat som en hel rörsystem under jord som drivs av en kontrollpanel. Det finns också droppsystem som används till vatten hängande växter eller imma system som kyler av människor i varma klimat. En av de viktigaste sprinklersystem är sprinklers. Dessa system har omfattande rörledningar som går genom en byggnad med sprinklerhuvuden installeras i varje rum. De är normalt rök aktiveras och kan förhindra fruktansvärda brandskador - eller till och med rädda liv.

Sprinklersystem

En brand sprinklersystem kan vara en av de viktigaste investeringarna du gör i ditt hem. Om det börjar brinna medan du sover, kommer det troligen att släcka innan du kan vakna upp och se vad all uppståndelse handlar om. Dessa system fungerar genom att installera ett nätverk av rör i ditt hem väggar och tak. Dessa rör är fyllda med vatten från din brunn pump eller offentlig vattenkälla. Sedan finns det en sprinklerhuvud fäst vid rören, normalt i mitten av varje rummets tak. Cheferna arbetar separat från varandra genom två olika metoder. En typ använder tätningar som smälts när det börjar brinna. Den andra använder en liten avskyvärda inlämnad med ett värmekänsligt gasen. När expanderad genom värmen från branden, bryter den och släpper den ventil som håller tillbaka vattnet. När det börjar brinna, stiger värmen snabbt till taket. Det är anledningen till att branden inte har en chans att sprida innan sprinklersystemet flödar och släcka elden. När släpps vattnet, sänker den kärntemperatur på elden och det går ut. Eftersom varje huvud fungerar individuellt, bara rummet som brinner emot vattnet. Därför finns det inget vatten skador på områden där det inte finns någon brand. Dessa system används också i stor utsträckning i kommersiella byggnader.

The Lawn Sprinklersystem

En gräsmatta sprinklersystem är en serie av rör eller slangar som är anslutna till en huvudvattenkälla och går hela gräsmattan. Ovan jord system använder en hopfällbar slang som har hål i det vid vissa intervaller. Du vänder vattnet på vid en central ventil och det rinner genom slangen, tvingar vatten ut ur hålen som det går. Det underjordiska systemet är lite mer komplicerat. Det har ett helt nätverk av rör under marken med sprinklerhuvuden i vissa zoner i gräsmattan. Den centrala vatten systemet styrs av en elektronisk tidsanordning som är inställd för den för att slå på och av vid vissa tider på dagen. De sprinklerhuvuden är infällbara och pop ur marken när vattentrycket kommer genom rören och skjuter dem över marknivån. Sedan, när vattentrycket är stoppad, cheferna gå tillbaka ner i marken. Så att du inte köra över och förstöra dina sprinklerhuvuden med gräsklipparen. Dessa system kan vara mycket dyrt, men om du inte gillar att vattna gräset eller inte bor i hemmet på heltid, de är väl värt investeringen. De underjordiska system också använda kommersiellt för platser som kontor gräsmattor och golfbanor.


Relaterade artiklar