Varför katt urin luktar ammoniak?

March 8

Varför katt urin luktar ammoniak?


Katt urin kan ha en stark, tydlig lukt av ammoniak. Detta beror på att katten urin är koncentrerad när utvisas från kroppen och är ammoniakbaserade. Det finns sätt att minska ammoniak lukten. I vissa fall kan en starkare urinen lukt innebära en sjuk katt, så om du hittar lukten har blivit allt illaluktande, kontakta din veterinär.

Orsaker

Cat urin har en stark ammoniak lukt eftersom katt urin är ammoniakbaserade. Det är också koncentreras och när den absorberas in i ett mjukt material som mattan, kan det vara svårt att ta bort. Alla katt urin luktar ammoniak.

Möjliga problem

En stark katt urin lukt kan också betyda att katten har en bakteriell infektion eller inte får tillräckligt med vatten. Var noga med att ha vatten tillgängligt för din katt hela tiden. Om du märker en plötslig ökning av ammoniak lukt runt din katts kattlådan, kan du ta katten till veterinären för att vara säker på att en bakteriell infektion är inte orsaken.

Lukt Förebyggande

Det är möjligt att förhindra att märkammoniak lukten av din katts urin. Genom att använda en lera eller bakpulver tillsats i din kisse kattlådan, kan du minska lukten efter en katt kissar. Det är viktigt att regelbundet rengöra kattlådan för att vara säker på att lukten inte bygga upp. Om du börjar märka ammoniak lukten glider in i andra rum i huset, ofta betyder det att det är dags att rengöra kattlådan. Förutom att ändra kullen, också helt tvätta rutan en gång i månaden, för att minska missfärgning och ackumulering av ammoniak-doftande urin.

Andra orsaker

Om du börjar märka att ditt hus luktar upprepade gånger som katt urin, kan det också bero på att katten kissar på mattan. Matta kan hålla ammoniak lukt och göra det mer märkbar. Rengör mattan. Urinating utanför kattlådan kan också vara en annan signal katten är sjuk. Om detta är nytt beteende, var noga med att ta katten till veterinären för att kontrollera om andra hälsofrågor.

Ammoniak Rengöringsmedel

Det är viktigt att inte använda ammoniakbaserade rengöringsmedel på katt urin. Om du rengör kattlådan eller runt lådan med en ammoniakbaserat rengöringsmedel, kommer det bara öka ammoniak lukt i ditt hus. Det är naturligt för katt urin att ha en starkare lukt än mänsklig urin eftersom det är mer koncentrerad. Men, vill du inte att öka problemet med städmetod.


Relaterade artiklar