Att sätta barn att sova på magen

March 28Det fanns en gång en tid när nästan varje förälder satte spädbarn att sova på magen. I själva verket gjorde dina föräldrar förmodligen detta med dig. Men i dag, att sätta ett barn att sova på magen betraktas som en allvarlig hälsorisk. Minska din unge risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS) genom att följa dessa riktlinjer.

Förr

Min mor sammanfattade varför föräldrar i det förflutna sätta sina barn till sängs på deras magar när jag tog min förstfödda hem från sjukhuset: "Barn behöver ligga på magen så att de inte munkavle och kvävas på deras spott-up, " Hon sa. "Dessutom, barn är mer bekväm på deras magar."

Varför ditt barn ska sova på ryggen

Nästan utan undantag, bör spädbarn läggas att sova på ryggen. Den amerikanska Academy of Pediatrics (AAP) och First Candle / National SIDS Alliance säger studier visar back-sova minskar risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Som bevis, AAP noterar de började rekommendera tillbaka sover i 1992. Sedan dess, säger de 80 procent av föräldrarna följa deras rekommendation och det har varit en 40 procent nedgång i plötslig spädbarnsdöd.

Vilka är riskerna för plötslig spädbarnsdöd?

SIDS (även kallad "plötslig spädbarnsdöd") är den oförklarade dödsfall på en nyfödd - oftast när de sover. Det är den ledande dödsorsaken bland barn en månad till ett år gamla, dödade omkring 2500 amerikanska barn varje år. Spädbarn löper störst risk mellan 2 och 4 månader. Läkarna är inte riktigt säker på vad som orsakar plötslig spädbarnsdöd. Ändå sjunker förekomsten dramatiskt när föräldrar sätter sina barn att sova på ryggen - och följa några andra riktlinjer, inklusive: inte röka runt barnet, inte låta barnet att bli överhettad genom för mycket kläder eller sängkläder, att noggrant välja en fast spjälsäng madrass med ett väl passkiva och aldrig låta någon mjuka föremål, som kan orsaka kvävning, i spjälsängen (t.ex. stötfångare, kuddar, filtar eller uppstoppade djur).

Vad händer om ditt barn rullar på hennes mage?

Även om AAP rekommenderar barn under 6 månader alltid sova på rygg, om ditt barn har möjlighet att rulla över, behöver du inte flytta henne. Experter tror SIDS kan orsakas av vissa spädbarn oförmåga att röra sig när luften blir gammal. Med andra ord kan de inte få frisk luft, så de kvävas. Men om ett barn har förmågan att rulla över, säger experterna hon kommer att flytta när och om hennes luften blir syre berövade.

Nackdelarna med Back Sleeping

Många barn skrämma lättare när de sover på rygg. Detta innebär att de kan vakna upp och gråta oftare. Du kan hjälpa till att förhindra detta genom att linda ditt barn. Dessutom kan spädbarn som sover på rygg utveckla ett huvud som är platt i ryggen. Detta är tillfällig så länge du låta ditt barn att spela på magen (med övervakning), ändra barnets huvud positionen varje gång du lägger honom att sova, och se till att ditt barn har gott om tid utanför bilsäten, studsiga säten och liknande anordningar som pressar mot huvudet.


Relaterade artiklar