DIY: elektronikskrot guldutvinning

January 10

DIY: elektronikskrot guldutvinning


Du kan återställa guld från elektronikskrot genom att skicka de inre komponenterna till ett raffinaderi eller ta bort dig guldet. För att återhämta sig tillräckligt med guld för att göra det lönsamt, måste du samla eller köpa en stor mängd gamla datorer eller mobiltelefoner. Om du väljer att gå med raffinaderiet vägen, måste du skicka in minst 90,7 pund / 200 pounds av elektroniska komponenter för att göra det lönar sig och din. Majoriteten av guldet ligger nära kontakter, integrerade kretsar och på fingrarna (den del som ansluts till en kontakt och ser ut som fingrar). Återställa guld från elektronikskrot hjälper till att återvinna det, hålla ädelmetall ur deponier.

Instruktioner

• Ta bort plasten från elektroniska enheter och skicka den till din lokala återvinningsföretag.

• Använd en skruvmejsel och en tång för att ta ut de värdefulla fingrar, integrerade kretskort och finger kontakter.

• Leta reda på guld inuti varje elektronisk apparat. Det kommer att se guld och glänsande och kommer att ligga på kontakterna, fingrar och integrerade kretskort. Skrapa bort allt guld du kan med en färgskrapa och ställ den åt sidan som ska levereras till ett raffinaderi. Medan du skrapa, se till att de fina guldpartiklar inte faller ner i elektroniken. Du kan göra detta genom att luta den del du arbetar på över toppen av en pappershandduk som du skrapa, så att guldpartiklarna att falla på hushållspapper.

• Skicka skrapade komponenter till din lokala elektronikåtervinningsstation. Om skrapa bort guldet verkar alltför mödosamma och tidskrävande, gå vidare till steg 5.

• Kontakta raffinaderier som är specialiserade på ädelmetaller, såsom Global Investment Recovery, Inc. och Metallix Refining, att ta reda på hur mycket det kommer att kosta att utvinna guldet från elektronikskrot. En raffinaderiet kommer att göra ett erbjudande att köpa guld, med sitt uppdrag från skillnaden mellan den dagliga eller "spot" priset på guld och sitt erbjudande.

• Innan du skickar din elektronikskrot till ett raffinaderi, uppskatta hur mycket guld du tror att dina elektronikskrot innehåller. Du kan avgöra detta genom att be olika raffinaderier hur mycket guld de uppskatta ett visst mått av elektronikskrot kommer att innehålla.

• Kolla in det nuvarande priset på guld för att avgöra om att acceptera raffinaderiet erbjudande.


Relaterade artiklar