Vägt släde utbildning för hastighet och styrka

January 27Ett vägt släde är en av de mest grundläggande verktyg i tillvaron för idrottsträning. Styrka och konditione tränare har använt viktade slädar i årtionden som ett sätt att förbättra atletiska av idrottare som deltar i alla former av idrott. Ett vägt släde kan användas i en mängd olika sätt, bland annat förbättrad lägre kroppen styrka och hastighet samt överkroppen styrka och skadeförebyggande.

Hastighet Träning

Det första du kan bild när ett vägt släde nämns är snabbhetsträning, speciellt motstånd sprinting övningar. I sin bok "Core Performance" styrka och kondition tränare Mark Verstegan föreslår motstånd sprinta borrar för ökad körhastighet. Ett vägt släde är ett utmärkt verktyg för denna typ av utbildning. Genom att dra ett vägt släde samtidigt som man övar rätt tävlar form kan en idrottsman förbättra sin förmåga att driva löpbanan bort och driva sig framåt med ökad kraft, vilket ökar hastigheten.

Benstyrka

Lägre kroppen styrka är en av de viktigaste områdena för utbildning av idrottare. Det är viktigt att fokusera på funktionell styrka - styrka i de mest använda rörelser i en viss idrott - samt allmänna lägre kroppen styrka. Ett vägt släde är portabel och vikten kan enkelt anpassas för att ta idrottare i alla styrkor och borrar av alla svårigheter. Du kan dra släden i någon riktning du vill förbättra styrka i gluteal-hamstring grupp, dina adduktorer och kidnappare, dina fyrhjulingar, hip stabilitet komplex och kalvar.

Spänst

Förbättra din lägre kroppen styrka och snabbhet genom plyometric utbildning. Spänst öka din lägre kroppen styrka och makt, vilket ökar din hastighet. Genom att dra ett vägt släde och utföra explosiva hoppning borrar, du öka din förmåga att förlänga dina höfter, knän och fotleder - även kallad triple förlängning - så fort som möjligt, vilket ökar avståndet du täcka med varje steg och öka styrka och fart.

Övre Body Styrka

Medan lägre kroppsövningar är ofta förknippade med viktade slädar, kan de också användas för att förbättra överkroppen styrka. Använda överkroppen för att dra släden mot dig är effektiv när du arbetar med funktionell överkroppen eller kärna styrka. Använd en rodd eller bröst pressning rörelse för att förbättra rygg och bröst styrka, till exempel, medan en roterande rörelse är effektiv för att förbättra grundläggande styrka i en spelliknande situation.

Skadeprevention

Funktionell träning är en av de mest effektiva sätten att undvika skador. Genom att utföra spelliknande rörelser med motstånd, kan du öka effektiviteten i din kropp att anpassa sig till ständigt förändra kroppen positionering, enligt styrka och kondition coach Mike Boyle. Eftersom det vägda släden är rörlig och kan dras i flera riktningar, är den idealisk för funktionell träning. Förbättra vidare funktionell träning genom att kombinera en plyometric träningspass med ett vägt släde träning, förbättra lederna förmåga att på ett säkert sätt ta emot och dirigera kraft, vilket avsevärt förbättrar din förmåga att undvika skador.


Relaterade artiklar