Hur skärpa Gallring Shears

November 26

Hur skärpa Gallring Shears


Gallring saxar är en nödvändighet i hårsalonger. De används för att tunna håret utan att ändra den ursprungliga stil som önskas av kunden. Ett par gallring saxar är lätt att känna igen, eftersom det kan se ut som en vanlig sax, men i stället har en metall kamliknande blad, som utför en gallring funktion. Dessa saxar, särskilt när den används ofta, behöver ofta skärpning. Det bästa sättet att slipa ett par gallring saxar är genom att använda en sax skärpningsanordning.

Instruktioner

• Placera den platta bladet i saxen platsen på skärpningsanordningen. Alla saxliftar Brynen fungerar lite annorlunda, men är i grunden universell design. Skjut helt enkelt platt blad i facket och justera bladstorleksreglaget så att det passar tätt.

• Slå på slipskivan. Välj inställningen finslipa och de-grad att skärpa platt blad. Låt maskinen köra sin gång; vrida slipskivan bort.

• Använd en trollstav bryne att skärpa mellan kammen bladet. Skjut staven skärpnings in och ut ur varje kam lucka, om vinkeln på kammen bladet. Varje blad bör strök fyra till sex gånger för att avlägsna eventuella grader, och uppnå den önskade kanten.

• Skölj saxen med kallt vatten. Applicera ett tunt lager smörjmedel eller bryning olja till saxen. Torka av dem med en trasa för att ta bort eventuellt skräp från skärpning. Se till att du använder smörjmedel för centrumskruven, för att hålla det gott skick innan lagra dina saxar.


Relaterade artiklar