Om Manus Synopsis '

July 27När du har den perfekta idén för nästa blockbuster, kan du vara osäker på vilka åtgärder att vidta för att eventuellt se din idé på den stora skärmen. Din allra första steget i att presentera ett filmmanus idé är att komma upp med ett filmmanus synopsis. Manuset synopsis kan användas för att slå idén att studio chefer, förläggare och används som en arbetsmodell som du är klar med din faktiska manus. Ett filmmanus synopsis är i grunden en sammanfattning av hela din historia.

Funktioner

Inkludera viktiga delar i ditt manus synopsis, såsom början, mitten och slutet av din berättelse. Du kommer också vill lyfta fram några huvudpersonerna. Även om du kommer att tala om kronologiskt vad som händer vid varje steg i din berättelse, inte försumma att tala om för läsaren om konflikterna karaktärerna står inför, vad som driver karaktärerna och även några viktiga bitar av dialog eller handling. Du vill kunna erbjuda tillräckligt med information för att få redaktören eller läsaren intresserad av att läsa din kompletta manus, men inte ge bort så mycket information att läsaren tappar intresset. Lämna lite intriger där ute, men inte om den övergripande handlingen.

Storlek

Håll manus synopsis längd runt en sida eller två. Om din synopsis är längre än så, så kan du skriva en behandling i stället, som beskriver historien scen för scen, i stället för ett helhetskoncept. Tänk på baksidan av en god bok. Den baksidestext på den bakre luckan är kort och koncist och börjar berätta historien. Nu expanderar blurb konceptet bara lite, men inte för mycket och du har ett manus synopsis. Kom ihåg att filmproducenter, domare i tävlingar och redaktörer är mycket upptagen. När man ber om en synopsis, han eller hon vill ha något kort, enkelt och direkt.

Fördelar

Skriv ett synopsis och spara tid på att skriva en komplett manus som kan vara unproducible. En av de största fördelarna med att skriva ett manus synopsis är möjligheten att få feedback från den person som kan köpa ditt manus. Om du valt att skriva manuset först, kanske du spendera månader att skriva en 90 till 120 sida manus och sedan inte kunna sälja den. Det är mycket bättre att sätta en idé när det är möjligt och få åtminstone en nick av intresse, innan man investerar hela tiden för att slutföra ett projekt. Dessutom måste du veta hur du snabbt slå en idé och praktik skriva ett synopsis kan hjälpa dig att sammanfatta din idé konsekvent sätt.

Expert Insight

Ägna en punkt till varje steg i din berättelse. Ett sätt att skriva ett filmmanus synopsis som kommer gnistra är att börja med en introduktion om den övergripande konflikten och karaktär. Lägg sedan till ett stycke om början av berättelsen, en annan om mitten och en slutlig om slutet. Detta kommer att lägga upp till ca en sida, vilket är precis vad du siktar på, som nämnts ovan.

Överväganden

Få feedback från skriva vänner, familj och pålitliga lärare och rådgivare. Innan du skickar din synopsis till en redaktör, se till att få lite feedback. Även en snabb läsa igenom av en familjemedlem kan vara till hjälp. Be personen att leta efter saker som inte är klara eller som inte verkar vettigt. Gör nödvändiga ändringar innan du skickar ut. Tänk på att din synopsis kommer att fungera som en guide som du fylla i manuset.


Relaterade artiklar