Hur man blandar akryl Färger på Canvas

April 3

Hur man blandar akryl Färger på Canvas


De flesta akrylfärger är tjock och krämig och kan förtunnas till en akvarell-paint konsistens eller appliceras med en palettkniv. Denna färgen torkar snabbare så att, om inte användning av ett fördröjningsmedel, måste konstnären arbeta snabbt för att tillämpa och blanda färg för att göra en färgton röra sig smidigt till en annan. Detta är anledningen till att blanda akryl målar på kanfas tar en något annorlunda teknik än att använda oljor. Blandnings färger på duk kan göras fysiskt eller optiskt.

Instruktioner

• Använd olika toner av en färg bredvid varandra på duken och medan de fortfarande är våt, stroke linjen mellan dem med en fuktig, ren pensel för att jämna ut övergångar. Till exempel är när man målar en orange, den mörka, medelstora och ljusa nyanser av orange och vita appliceras i rätt lägen på skissen och sedan blandas för att skapa en tredimensionell form.

• Applicera en mörkare nyans av färgen i tunna linjer som du gör med en penna för att skugga på papper. Denna tidiga renässans metod för korsstreck kan du blanda genom att tillämpa mörkare nyanser av nyans gradvis. Skapa skugga genom att först applicera tunna linjer i en mörkare nyans av nyans ovanpå ljusare ton, och bygga upp skuggan genom att tillämpa fler linjer som korsar den första i vinklar, skapa kors i områden där du vill mörkare toner.

• Frihandssömmar är en annan optisk metod som skapar mörka och skugga på en duk. Efter täcker området med en ljus nyans av önskad färg, använd en fin pensel för att stipple eller lätt DAB små prickar av mörkare färg på den. Applicera klickar av mediet tonen först, och sedan använda den mörka tonen i färg i de områden av duken som ska vara mörkast. Både form och textur skapas på duken på detta sätt.


Relaterade artiklar