Hur man kör en bensinstation företag

November 28

Hur man kör en bensinstation företag


Den bensinstation verksamheten är utomordentligt konkurrenskraftiga. Företagare som väljer ett utmärkt läge och kör en inbjudande närbutik, kan biltvätt eller bilmekaniker butik förvandla en stadig vinst. Som med alla företag, bensinstationer har några komplikationer, bland annat miljöfrågor i samband med bensin lagring, som gör det utmanande. Dessutom kan vinstmarginalerna på bensin är mindre än 10 procent, vilket gör det viktigt att utveckla alternativa intäktsströmmar.

Instruktioner

• Hitta en bensinstation för att köpa, eller välj en plats där man kan bygga din egen. Bestäm mellan att köra en station genom ett franchise - så att du kan sälja bensin märkt av ett stort oljebolag - eller kör en oberoende station. Var medveten om att varumärkesstationer ta mer betalt för bensin, men ger föredragna avtal med franchisetagare. Observera att oberoende ägare kan få tillgång till lägre bensinpriser, men måste använda sitt eget varumärke när de säljer.

• Utvärdera stationen eller plats för lönsamheten. Uppskatta hur många bilar som passerar en potentiell plats under en dag, med särskild uppmärksamhet på rusa timmar. Använd den uppskattningen att jämföra alternativa platser. Begär alla räkenskaper och kontakta lokala presidium vattendelare ledning eller liknande organ för information om förorening område. Ta reda på hur området är planlagd som bensinstationer är ofta förbjudna från bostäder och kommersiellt zoned områden på grund av föroreningar och trafikproblem. Förordningarna skiljer sig åt mellan kommunerna.

• Skapa en affärsplan, även om du tar över en befintlig plats. Lägg märke till att bensinstationer brukar göra majoriteten av intäkterna från närbutiker, underhållsverkstäder, biltvättar och andra liknande företag med högre vinstmarginaler. Tänk så många alternativa inkomstkällor som möjligt bensin främst kan vara oavgjort för att få kunder som är intresserade av andra produkter.

• Köp bensinstation eller mark för att bygga det. Om du inte har råd att köpa det rakt av, hitta partners att investera i projektet i utbyte mot en ägarandel, eller överväga ett företag lån. Den relativt låga vinstmarginalen av bensinstationer tenderar att göra det mer meningsfullt att finansiera kontant, dock.

• Förhandla handlar bensin leverantörer och diverse sido företag. Som franchisetagare är denna process relativt enkel; oberoende ägare måste ta ett bredare titt på de val som finns. Var medveten om att bensinstationsägare har en relativt svag förhandlingsposition, men som någon bensinstation utgör endast en liten andel av verksamheten som ett oljebolag gör. Ägare som besitter ett större nätverk av stationer har ofta inflytande för att förhandla fram lägre priser och dra nytta av högre vinstmarginaler.


Relaterade artiklar