Hur man kan eliminera sorkar naturligt

May 1

Hur man kan eliminera sorkar naturligt


Fällor är det mest effektiva sättet att eliminera sorkar, gräva släktingar på musen. Flera naturliga alternativ finns också. Dessa kan variera från att föra i sork naturliga rovdjur till en catch-and-release strategi. Liksom mol, sorkar gräva upp varv. Skadan tenderar att vara fokuserad runt i trädgården, men där de festa på rötterna.

Instruktioner

• Kontrollera att du i själva verket har sorkar, och inte mol, eftersom strategierna i att hantera de två kommer att skilja sig. Sorkar göra mindre, mer talrika hål, som koncentrerar runt trädgårdar. Den viktigaste skillnaden är mullvaden behov av att driva upp marken ovanför sin tunnel ett par inches på grund av sin storlek. Det sork är inte tillräckligt stor för att göra de långa åsar mullvaden tunnel gör.

• Stöter bort sorkar med ricinolja pellets, där du kan plocka upp på den lokala järnaffär. Applicera i det belopp som anges i instruktionerna på förpackningen. Alternativt kan du använda capsaicin, den olja som finns i hot peppers. Syftet är att göra vegetationen smaka illa till sorkar.

• fånga levande sorkar med en dubbeldörr fälla. Bait det med jordnötssmör och choklad. Sorkar är blyg av vidderna, så täcka fällan med bladen för att förse dem med lock. Släpp fångade sorkar i fält eller skog minst en mil från hemmet. Ett kvarter bort är otillräcklig, eftersom deras hål nätverk kan sträcka sig upp till hundratals gårdar.

• Fäst en tvärbalk cirka 8 till 12 fot över marken, företrädesvis nära trädgården. Med tiden kan en uggla eller hök kommer till hönshus på det och patrullera området för sorkar därefter. Alternativt, installera en uggla holken, som du kan köpa i järnaffärer och eventuellt djuraffärer.

• Rädda en skyddkatt eller få en Jack Russell terrier. De senare var ursprungligen uppvuxna som råttjägarna.

• Städa upp marktäckare, som löv. Den sork gillar inte vidöppna ytor, vilket är förståeligt med tanke på att hökar och ugglor är dess naturliga fiender.


Relaterade artiklar