Sour lukt i diskmaskiner

July 10

Sour lukt i diskmaskiner


En sur lukt i diskmaskinen kan orsakas av en mängd olika saker. Mat, kalk och stående vatten kan så småningom utveckla en överväldigande lukt. För att eliminera sura lukt i diskmaskinen, först bestämma källan. När du vet var det kommer ifrån, kan du rensa bort den och hindra den från att återvända.

Mat Återstod

Diskmaskiner bort matavfall från rätter, lämnar dem rena och redo att använda igen. Denna mat måste gå någonstans, och även om det går oftast ner i avloppet eftersom det är tänkt att göra, kan små matrester och rester kvar bakom. Dessa partiklar eller rester kan orsaka en syrlig lukt om de lämnas under långa perioder inne diskmaskinen. Rengör botten av enheten med vinäger och skölj med varmt vatten för att eliminera återstoden och lukten.

Smutsad disk

Ibland rätter sitta under en lång tid som du försöker fylla maskinen innan du kör det. Detta kan leda till en syrlig lukt från maten kvar på disken. Ibland lukten kvarstår även efter att du har rensat bort rätter. För att ta bort lukten, köra diskmaskinen genom en cykel när den är tom, med tvättmedel och 2 msk vinäger.

Användning sällan

Om du sällan använder diskmaskinen, matrester och partiklar eller fukt instängd i enheten kan orsaka lukt att utvecklas. Kombinera 2 msk vinäger med diskmedel i diskmaskinen är tvålpump och köra en snabb cykel medan maskinen är tom. För att förhindra att lukt från att återvända, periodiskt köra en tom cykel för att tvätta bort lukter och rengör botten av enheten.

Dålig Dränering

Om diskmaskinen inte dränering på rätt sätt kan smutsigt vatten sitta i botten av enheten och kommer så småningom börja lukta sura. Kontrollera avloppsslangen för veck. Läs diskmaskinen anvisningen och se till att avloppsslangen är korrekt installerad. Om slangen är ansluten till diskbänkens sophantering kan lukt komma därifrån och inte från diskmaskinen. Lukten kan sippra genom slangen till diskmaskinen, vilket gör det verkar som problemet finns. Kör sophantering med is för att avlägsna eventuella matrester som kan orsaka lukt.

Smuts i dörren

Inne i gångjärn på de flesta diskmaskiner är en gummitätning, som ligger där dörren möter diskmaskinen. Mat och fett kan släppa in detta gummi, och kan bygga upp snabbt. Detta kan leda till ett ruttet, sur lukt som livsmedel bitarna börjar förfalla. Fukta en trasa med citronsaft eller vinäger och torka hela dörrområdet för att ta bort alla bitar av mat och fettrester. För att förhindra uppbyggnaden från att återvända, torka av luckan och gummitätningen efter varje användning.

Förebyggande

För att förhindra sura lukt från att återvända, köra diskmaskinen genom en cykel medan tom åtminstone en eller två gånger per år. Häll 2 koppar ättika eller citronsaft i botten av enheten och köra den genom en vanlig cykel och gör en extra sköljning. För diskmaskiner som används ofta, fylla tvättmedelsfacket med vinäger eller citronsaft och kör en kort cykel varje månad. Ättika bidrar till att minska kalkavlagringar och mögel bygga upp. Strö ca 3 msk bakpulver i botten av enheten mellan användningarna att absorbera milda dofter.


Relaterade artiklar