Hur länge ska en bärbar dator senast?

March 23

Hur länge ska en bärbar dator senast?


En bärbar dator kan pågå en månad eller 10 år. Den genomsnittliga livslängden för ett välskött laptop, är dock tre till fem år. Det finns flera saker att tänka på när undrar hur länge en bärbar dator bör pågå: garantin, kvaliteten på hårdvaran, och typ, vård och användning av den bärbara datorn.

Garanti

Garantin är ett bergsäkert sätt att se till att din bärbara dator varar ett visst antal år. Om du köper en förlängd garanti, hålla fast vid pappersarbete, registrera den bärbara datorn och inte göra något som garantin kan upphäva, såsom skruva av bakstycket eller tagit bort maskinvara. Lämna det upp till teknikerna och du kan vara bra att känna att den bärbara datorn kommer att pågå flera år garantin är bra för.

Hårdvara

Hårdvara orsakar laptops att dö ofta. Detta är vanligtvis inte ditt fel. Tillverkarna, i ett försök att skära ned kostnaderna, använda det billigaste hårdvaran efter det billigaste bärbara datorer. Det är allt utbytbar - till en kostnad - men om ditt moderkort misslyckas i två år, tror du verkligen vill spendera £ 130-400 på en ny för föråldrad utrustning? De flesta människor skulle köpa en ny bärbar dator, vilket gör den gamla döda. Vissa datortillverkare erkänner felaktig hårdvara snabbt och skapa nya drivrutiner för att åtgärda de frågor eller förlänga den ursprungliga garanti. Huvudregeln är att all hårdvara är föråldrad efter ett år, men om man är uppmärksam på andra faktorer, bör funktionaliteten pågå längre än så. Delar som batteriet och grafikkort kan överutnyttjas, och garantin täcker inte allt som slutar fungera vid normal användning.

Typer

Vilken typ av laptop du köper kommer att påverka dess livslängd. Mac-datorer verkar pågå längre än datorer - vissa människor på Internet rapport har arbets Mac-datorer som är 10 år gammal - men de kostar mer och ny teknik gör gammal hårdvara praktiskt taget värdelösa. Personer med äldre datorer brukar byta ut delar för att få dem uppdaterade med snabbare hastighet, trådlöst eller kabel internet, och mer hårddiskutrymme. Om du köper det billigaste datorn, kommer du att stöta på livslängds problem också. Billigare modeller är byggda med billigare material, så om du letar efter en dator som kommer att pågå i tre till fem år eller längre, investera i en bärbar dator med kvalitet hårdvara.

Skötsel

Regelbunden skötsel kommer att hjälpa din bärbara dator längre. Regelbundet rengöra den eller ta den till ha dammet avlägsnas från fläkten, hålla vätskor borta från den, hålla monitorn ren, bära den i en robust bärbar väska och använder en bärbar svalare. Ställ aldrig datorn på mjuka ytor som din säng. Överhettning kommer att orsaka laptop prestanda snabbt försämras. Var särskilt försiktig med sladden som laddar datorn: de kan lätt slits ut vid böjning vid den bärbara datorns plug-in facket.

Användning

Datorer som används för spel slits ut hårdvaran snabbare än de som används för enkel kontorsarbete. Försök att inte överansträngning datorn - delarna kan bränna ut. Se också till att du inte lämnar den igång hela tiden, och undvik att köra den från batteriet för att få en längre livslängd. Använd alltid en brandvägg och antivirus. Var smart om nerladdning och e-post. Om du inte är säker på att det kommer från en kontrollerbar källa, eller det ser misstänkt, du är bättre att spela det säkert. Med stor omsorg, kan en bärbar dator lätt pågå i tre år, och i vissa fall kan vara 10 år eller mer. Allt beror på hur väl du skyddar den.


Relaterade artiklar