Felsökning en Toyota 4Runner Farthållare

May 9Farthållaren gör det möjligt för föraren att ställa in en önskad hastighet för bilen, avstå från användningen av gaspedalen för att köra bilen. Detta är användbart på långa resor där förarens fot kan få trött. Det kan finnas ett antal skäl till varför farthållaren inte ingripa eller fungera korrekt; den vanligaste orsaken är en säkring.

Instruktioner

• Testa farthållaren för att avgöra vilka aspekter av det inte fungerar. Har hastigheten inte satt? Har ljuset inte komma på? Kan det inte justeras en gång engagerad? Om lampan inte tänds när farthållaren är inkopplad, då problemet kan vara elektrisk. Om lampan tänds men systemet fortfarande inte fungerar, då problemet kan vara lite mer komplicerat.

• Byt ut säkringen. Om enheten inte är tända upp sedan en trasig säkring kan vara problemet. Leta reda på säkringsdosan för fordonet. Detta är under ratten under instrumentpanelen på förarsidan. Öppna säkringspanelen och leta reda på farthållaren säkringen. Konsultera instruktionsboken, som platsen för att säkringen kan vara unik för det årets modell. När säkringen har lokaliserats, dra ut för att ta bort det. Byt ut säkringen med en liknande säkring. Testa att se om farthållaren fungerar.

• Kontrollera ledningarna. Titta på ledningar som kommer från kryssnings styrenheten. Se om trådarna är sliten eller skadad. Dessutom kontrollera ledningarna kommer från bromsen och gaspedalen för att se till att de är intakta. En felaktig eller lös tråd kan vara ansvarig för frågan. Kontrollera säkringarna för bromsarna också, eftersom en felaktig broms säkring kan också koppla ur farthållaren.


Relaterade artiklar