Hur man gör en Botswana Bird Trap

January 29Den Botswana eller arapuca fågelfälla är en enkel fälla som ursprungligen användes av brasilianska jägare. Denna fälla kan vara självutlösande eller manuellt utlöst på avstånd och kan lätt byggas från pinnar och sträng i en kort tid. Botswana fågelfällor kan användas för jakt småfåglar i skogen eller befria skadedjur fåglar från din gård.

Instruktioner

• Leta upp ett antal raka pinnar. Bryt pinnar i par längder från ena foten ned till 3 inches.

• Knyt de två längsta pinnar tillsammans med två bitar av garn för att bilda en låda. Vänd en pinne över så garn bildar ett "x" i mitten av pinnar.

• Sätt de kommande kortaste två pinnar, en på vardera sidan om "x", och skjut dem på utsidan så att de tätt upp till kanterna och bildar husdelen. Sätt nästa kortaste två pinnar under "x" på motsatta sidor som de senaste två insatta pinnar.

• Fortsätt att sätta in pinnar av fallande längder i denna metod genom alternerande vilken sida de glider in. Fällan skall börja bygga uppåt bildar en kvadrat pyramid med garn "x" alltid synlig på toppen.

• Sätt i en handfull av 3-tums pinnar som löper parallellt med varandra för att bilda taket. Lägg pinnar på detta sätt tills ingen mer kommer att passa under garn "x" och fällan är robust och tät utan luckor.

• Hitta två pinnar med ett "y" i ena änden. Bryt en pinne så att den är 3 inches lång. Notch den icke- "y" i slutet av denna pinne med fickkniv och skjuta hack upp mot ena sidan av fällan. Placera ändarna av två mindre pinnar i "y", och vinkeln den andra ändar tillbaka till hörnen av fällan. Håll på alla dessa trigger pinnar medan du placerar andra "y" stick - stöd stick - under den första trigger pinne. Använd "y" i stödpinne för att hålla upp de utlösande pinnar.


Relaterade artiklar