Hur man kan behandla en katt med en pälsboll

June 14

Hur man kan behandla en katt med en pälsboll


Pälsbollarna är mer än en olägenhet för katter. De kan vara farliga om tillräckligt med hår samlas i kattens mage att blockera tunntarmen, tjocktarmen eller matstrupen. Kirurgi är ibland det enda sättet att ta bort den ackumulerade hår. Tecken på att din katt har problem passerar en hår eller päls boll är hosta, munkavle eller hacking, aptitlöshet och kräkningar efter måltid. Ibland kommer katten säkerhetskopiera medan hosta och agera som den försöker bli av med något men kan inte.

Instruktioner

Behandling

• Placera en tum långa remsor av kommersiella päls boll gel på din katts ben eller smeta den över munnen och låta katten slicka bort det. Eftersom de flesta av dessa produkter fungerar som laxermedel, bör de ges minst två timmar före eller efter måltid. Pet leverans butiker säljer pälsboll geler, och de är tilltalande för de flesta katter. Läs doseringsanvisningar på röret för att avgöra hur ofta du kan ge den till din katt.

• Ge din katt en klick vaseline flera gånger i veckan. Det kommer belägga hårbollar och flytta dem genom tarmen.

• Lägg äggbaserade lecitin till din katts mat. Päls bollar är mest fett, inte päls, och lecitinet bryter upp fettet. Lecitin är säker för katter, och hälsokostbutiker säljer den i kapselform. Dosen kommer att bero på storleken på din katt. Oberoende och webbutiker sällskapsdjur leverans säljer päls boll produkter som innehåller lecitin tillsammans med andra ingredienser.

• Försök hala elm bark, finns på hälsokostbutiker. Slippery alm är säker för katter och är ett populärt botemedel mot förstoppning, diarré och flytta hårbollar tillsammans.

• Tillsätt ca 1 tsk av konserverad pumpa (inte pajfyllning) till din katts mat två gånger om dagen. Denna milda, naturfiber är säker för katter och får pälsen bollen i rörelse.

• Ge din katt päls boll behandlar. Varnas dock att om din katt kämpar med en stor pälsboll, kan det ta en hel del godsaker för att få jobbet gjort.

Förebyggande

• Kamma din katt flera gånger i veckan med en loppa eller greyhound kam för att ta bort döda hudceller och förhindra mattor och hårbollar.

• Mata våtfoder. Det kommer att hålla huden hydrerad och minska utsöndring och bildandet av mattor och hårbollar.

• Lägg till lite fett, såsom vild lax eller fiskolja till din katts kost. Omega-3 fettsyror i båda bidrar till att förhindra hårbollar genom att hålla kattens päls i gott skick. Oberoende sällskapsdjur leverans butiker och hälsokostbutiker säljer vild lax och fiskolja. Båda är säkra för katter och kan sättas till kattens våtfoder. Den mängd som ger beror på storleken på katten.


Relaterade artiklar