Idéer för en öken biome diorama

January 26

Idéer för en öken biome diorama


En biomen är också känd som ett ekosystem. Detta är en komplex gemenskap av organismer som finns inom ett visst område. En öken biome består av regionens geografi och jord, växter, djurpopulationer och klimatförhållanden. Alla delar av livet som skulle finnas i den miljön skulle vara representerade i en öken biome diorama.

Forskning öknen

Det finns flera olika typer av öknar; varma och torra, halvtorra, kust- och kalla öknar. Kriterierna för en öken är ett område som har mindre än 50 cm per år av regn. När detta särskilda öknen väljs, göra en lista över dess växter och djur, och anteckna hur terrängen är anlagd. Samla bilder från Internet eller böcker från biblioteket för att hjälpa till i forskningen.

Container app

Typiskt används en skokartong används för att bygga ett diorama, men någon låda kommer att fungera. Överväg att använda en lång, smal ruta vertikalt eller horisontellt. Anslut ett par lådor tillsammans som berättar en historia. Visa olika händelser som inträffar i flera rutor. Till exempel en ruta kan visa öknen under dagen, kan en annan visa en scen ur öknen på natten, och ännu en kan visa vad som händer med öknen under en översvämning.

Skapa Djup

En diorama är utformad för att visa en tredimensionell scen. Rita eller placera en bild på den bakre väggen av diorama, och fortsätta att lägga lager därifrån. Skapa sanddyner genom att bygga upp golvet i Diorama med lera. Bred ett lager lim över toppen, sedan strö ett lager av sand. Använd alla sidorna av behållaren. Häng moln, eller fåglar från toppen av behållaren, band växter och djur gjorda av kartong eller lera, eller färdiga djurfigurer i hela lådan. Arbeta från baksidan till framsidan, bör föremålen blir större för att ge intryck av perspektiv.

Berätta en historia

Gå bortom rätt livsformer och berätta en historia med placering och valet av objekt. Scenen kan visa rovdjur och bytesdjur, eller så kan du göra diorama kommer till liv genom att föra in multimediaeffekter. En varm öken kan ha det inspelade ljudet av en fräsande stekt ägg spelar i bakgrunden, eller en skrivbordslampa pekade direkt över skärmen.


Relaterade artiklar