Hur man berättar skillnaden mellan EIDE och SATA-hårddiskar

July 4EIDE och SATA är två tillhörande teknik. EIDE, även kallad ATA-2, PATA eller Ultra ATA, är en äldre hårddisk teknik som har ersatts av snabbare och bekvämare SATA. Att tala om skillnaden mellan de två är lätt, men du behöver för att få inuti datorn fallet där de hårddiskar som du vill jämföra installeras.

Instruktioner

• Stäng av datorerna som innehåller hårddiskar du vill jämföra.

• Koppla bort strömmen från datorns nätaggregat.

• Ta bort eventuella fall beläggningar som kan innehålla datorns komponenter. Även om ditt fall kan ha en skruvlös system för inresa, kan du behöva använda en skruvmejsel för andra fall.

• Jorda dig själv genom att röra vid metall innan du rör någon datorkomponent, såsom en hårddisk, för att förhindra skador från statisk elektricitet. Ramen av en dator fall kommer att fungera bra.

• Kontrollera varje hårddisk i sin tur tittar på anslutningsportar. EIDE hårddiskar och deras äldre IDE motsvarigheter kommer att ha parallella portar, som är vida 40-stiftskontakter med bräckliga, utskjutande stift som lätt kan böjas. EIDE sladdar är platt och bred, och liknar band. SATA-hårddiskar har mycket mindre kontakter och deras sladdar är smala och stela.


Relaterade artiklar