Hur att lära ditt barn att undvika droger

December 14

Hur att lära ditt barn att undvika droger


Enligt partnerskapet för en drog fria Amerika, har nästan en av fem tonåringar försökte receptbelagda läkemedel för att få hög. Och TeenHelp LLC rapporterar att så många som 60% av gymnasieelever säger att de kunde få droger i skolan, om de ville. Statistiken är skrämmande. Lyckligtvis, annan statistik hålla löftet. Till exempel, tonåringar vars föräldrar pratar med dem om farorna med narkotikamissbruk är nästan hälften så stor risk att använda droger, jämfört med KISD vars föräldrar hålla tyst. Du kan lära ditt barn att undvika droger.

Instruktioner

• Lär Wars och unga skolbarn om varför vissa saker är bra att sätta i din kropp medan annat är inte. Till exempel, morötter är bra att sätta i kroppen eftersom de gör dina ögon starkare. Socker kan smaka bra, men du bör inte äta spooonfuls av det, eftersom det kan leda till att du har dåliga tänder, vara trött, och gör dig att få övervikt.

• Föregå med gott exempel. Om du berättar för ditt barn att inte dricka, men vakna upp med en baksmälla på månadsbasis, kommer din exempel talar volymer mer än din undervisning kan. Samma sak gäller för cigaretter, och även läkemedel. (Notera att kommersiell, där pappa frågade killen där han lärde sig att röka potten? "Ni Pappa, jag lärde mig det genom att titta på dig!") Inte vara en hycklare.

• Utbilda dig själv. Vet både drar av populära läkemedel samt farorna. På så sätt kan du prata med din tonåring eller äldre barn och har information att backa upp vad du säger. Till exempel kan du berätta för din dotter, "Jag vet att meth får folk att gå ner i vikt, och det kan vara frestande. Men jag vet också att det får människor att förlora sina tänder och deras hår!"

• Håll en öppen linje för kommunikation med ditt barn och vara ärlig och sanningsenlig med dem. Om ditt barn någonsin frågar om du använde droger - och svaret är ja - avgöra hur mycket information är lämplig för ditt barns ålder och mognad, sedan ge dem ett ärligt svar filtreras av er beslutsamhet. Att berätta en mogen tonåring, "Jag försökte droger i gymnasiet eftersom jag inte passade in" kan öppna dörren för ett ännu närmare relation, som ditt barn kan se dig som någon mer som faktiskt kan relatera till vad de upplever.

• Börja lära ditt barn självförtroende och främja självkänsla i en mycket tidig ålder. Få ditt barn deltar i idrott, musik, eller någon annan hälsosam aktivitet som de åtnjuter. Detta kommer att hjälpa dem att bli mer jordad, har en starkare känsla av vilka de är, och förse dem med den kompetens de behöver för att stå emot grupptryck och undvika droger.


Relaterade artiklar