Steg-för-steg-instruktioner om hur man gör en sommarklänning

June 4

Steg-för-steg-instruktioner om hur man gör en sommarklänning


Det finns inget som vistas svalna på en varm sommardag i en stor sommarklänning. Möjligen den enda som är bättre än den perfekta sommarklänning är att veta att du har gjort det själv. Med enkla att följa stegen, kan du göra din egen sommarklänning, även om du inte är en expert på att sy kläder. I själva verket är så enkel och billig mönstret, kan du ha en annan klänning för varje dag i sommar om du vill.

Instruktioner

• Skapa klänningen mönstret. Mönstret är en enkel rektangel som kommer att använda din byst mätning för bredden och längden blir avståndet mellan armhålan och 5 cm (2 tum) under knät. Du kan justera längden beroende på hur länge du vill att klänningen vara.

• Stift mönstret till materialet så att toppen av mönstret (bredden) är parallell med den tvärgående säd. Den på tvären korn, eller väft, är den sida av det material som kan dras och sträcks. När du väljer ditt material, gå för ljusa färger, som fungerar bra på sommarplagg. Material med en blommönster är bra för sommaren också.

• Klipp mönstret ut två gånger. Pin de två delarna av den rektangulära tyget tillsammans så att de är på toppen av varandra och den högra (eller ljusare) sidor är vända i.

• Sy längs sidan som du just nålas med hjälp av en grundläggande straigth stygn på symaskinen. Kontrollera att du har regelbunden tråd på spolen och lämnar ca 1,5 cm (1/2 tum) sömsmån.

• Järn sömmen platt och sy längs båda sidorna av sömmen.

• Lägg en fåll till toppen och botten av klänningen. För att skapa fållen, vika material över ca 1,5 cm (1/2 tum) och sedan vika igen samma bredd och sy.

• Skapa shirring på sommarklänning. Linda den elastiska tråden runt en spole som du skulle en vanlig tråd. Använd en vanlig bomull för toppen thread.To sätta spolen, dra upp pressarfoten med handen, flytta nålen upp så långt du kan med handtaget / knoppen, ta bort locket och placera spolen på plats. Du kommer att vilja dra några inches av den elastiska tråden ut innan du placerar spolen på plats ett tag det vänd mot dig. Dra tråden tillbaka genom skårorna på spolen och hålla på baksidan av maskinen. Använd handtaget / ratten för att sänka nålen så att den kan ta tag i tråden och sedan höja den igen. Detta kommer att trä nålen med den elastiska tråden.

• Kör cirka 20 rader resårband över toppen av materialet. Lämna ca 1,5 cm (1/2 tum) intervall mellan varje rad. Kontrollera att symaskinen är inställd på raksöm samt den längsta längden möjligt. Också vara säker på att låsa stygnen så att det elastiska inte dra ut.

• Placera höger sida av tyget tillsammans och sy den andra sidan av materialet stängd. Tryck på sömmen platt och sy längs båda sidorna av sömmen.

• Stäng av sommarklänning inifrån och ut.

• Skär en 4 cm (1 ½-tum) bred remsa av samma material. (Du kan också använda ett annat material om du vill.) Vik alla kanterna i cirka 1/2 cm (1/4 tum). Denna remsa måste linda runt halsen så mäta avståndet från armhålan till nacken och dubbla det att bestämma längden du kommer att behöva skära.

• Vik de två ändarna i och vik varje långsida på längden mot mitten så att de två kanterna möts i mitten. Sy runt kanterna.

• Vik remsan av tyg på mitten så att den skapar en slinga på toppen. Sy slingdelen på framsidan av din klänning. Sy den i mitten och på toppen av din sommarklänning eftersom detta är det band som kommer att gå runt halsen. Du kan också göra två remsor av tyg och bifoga dem till klänningen som band.


Relaterade artiklar