Hur lång tid tar det för Robin äggen att kläckas?

May 7

Förbereda Nest

Hur lång tid tar det för Robin äggen att kläckas?


Innan hon kan lägga sina ägg, den kvinnliga robin, med hjälp av sin kompis, bygger ett bo av kvistar, lera och torkat gräs. En färdig boet är cirkulär och tillräckligt djup för att på ett säkert sätt vagga äggen och senare ungarna. Nest-byggnaden tar robin 05:58 dagar. Ett par robin kommer ofta boet två eller tre gånger i en säsong.

Att lägga ägg

Hur lång tid tar det för Robin äggen att kläckas?


Den kvinnliga robin lägger en liten blå ägg varje dag till totalt 4:57 ägg. Hon livnär sig på daggmaskar på morgonen för att se till att hennes kropp har energi att hantera de fysiska krav om ett ägg. Tills alla ägg läggs, kan hon begränsa tiden hon tillbringar sitter på boet. Detta för att hålla de äldre äggen kallna så att hela kopplingen utvecklas i ungefär samma tidpunkt. Fram äggen börjar kläckas i cirka två veckor, mamman sällan lämnar boet för mer än fem eller 10 minuter åt gången.

Inkubation

Hur lång tid tar det för Robin äggen att kläckas?


Mamman robin måste hålla äggen på en hälsosam temperatur för att säkerställa att embryona utvecklas normalt. En robin kroppstemperatur är approximativt 40 grader C och hålles stadigt av den isolerande egenskapen hos fjädrar. För äggen för att få kroppsvärmen mer direkt, utvecklar mamman robin en kull lapp. Detta är ett område på magen där fjädrarna har fallit ut, exponera naken hud. I kallt väder, pressar mamman kullen plåstret mot äggen för att värma dem med sin kroppsvärme. I varmt väder, kommer honan att hålla kullen patch som omfattas av de långa, yttre fjädrar, vilket minskar graden av värme äggen får. Hon kan även skugga äggen med sina vingar för att hålla dem svalna. Under inkubationstiden, honan flyttar regelbundet äggen runt boet. För att göra detta, står hon på fälgen och vänder äggen med näbben. Roterande äggen bidrar till att hålla en jämn temperatur och håller embryona blir till fast till äggskal.

KläckningEfter 12 till 16 dagar, äggen är redo att kläckas, vanligtvis en varje dag i den ordning de lades. Liksom de flesta fåglar, kycklingarna använder ett ägg tand --- en kraftig krok i slutet av näbben --- att peta ett hål i skalet. Processen för kläckning kan ta en hel dag, som ungen måste vila regelbundet från ansträngande kamp för att frigöra sig från skalet. Nykläckta robins är nakna och blinda, som väger mindre än en fjärdedel.

Lämnar Nest

Hur lång tid tar det för Robin äggen att kläckas?


De ungar matas upp till 40 gånger per dag av båda föräldrarna. Vid ungefär 13 dagar gamla, de är redo att lämna boet. Mer än hälften av alla robins inte överlever sitt första år, förstördes av rovdjur som inkluderar tamkatt. De fåglar som överlever kommer att vara redo att höja sin egen unga under våren och kommer sannolikt att leva ytterligare fem till sex år.


Relaterade artiklar