Hur kan man förbättra ljudet av bokhyllehögtalare

June 24Bokhyllehögtalare förlita sig på en enda mellanregister och diskant för att producera all den signal de får. Som ett resultat, i vissa situationer, är det svårt att uppnå detta känsliga balansen mellan solid bas och tydlig mellanregister. Med någon typ av högtalare är korrekt placering kritisk för optimal prestanda. I samtliga fall är det möjligt att förbättra ljudet av en välbyggd och oskadade bokhylla högtalare.

Instruktioner

• Mät 18 inches från den främre väggen. Mät minst 24 inches från alla intilliggande hörn. Placera bokhyllehögtalare vid mötesplatsen för dessa två mätningar, och utför en lyssnande test för förbättring.

• Mät avståndet från högtalarna till lyssnings plats. Mät avståndet från sittplatsen till högtalarna. Separera högtalarna så att avståndet mellan dem är lika med avståndet till läget för sätet.

• Wad en tjock boll av polyester vadd, och grejer det i hamnen i bokhyllan. Gör detta om hörnplacering är oundviklig. Fyllning porten effektivt "tätningar" skåpet, kompensera för den ökade bas som uppstår när du placerar högtalarna i närheten av gränser. Detta kallas att minska "gränseffekten."

• Flytta stativare front och center till själva bokhyllan, bör detta vara den installerade platsen. Om det behövs, stoppa porten med polyestervadd i detta scenario samt att bidra till att mildra de gränser kring 3 sidor av högtalaren.

• Placera små gummifötter på 4 hörn varje högtalare för att frikoppla skåpet från monteringsytan. Detta är en fast praxis, oavsett om högtalarna är stå eller hylla monteras, och de flesta bokhyllehögtalare komma med dessa fötterna medföljer enheterna.


Relaterade artiklar