Hur tar man bort svett lukt från skjortor

March 15

Hur tar man bort svett lukt från skjortor


Låt oss inse det, svettas alla. Svettningar är frisättningen av salt vätska från svettkörtlarna som gör att kroppen sval. Så naturligt som processen kan vara, kan lukten vara överväldigande och kan dröja på din favorit plagg. Du kan ta bort svett lukt från kläder genom att använda enkla husgeråd och förbehandling dina plagg innan du tvättar.

Instruktioner

• Förbehandla din tröja med utspädd ammoniak. Blanda 1 msk ammoniak och 1 kopp vatten i en sprayflaska. Häll ammoniak och vatten in i flaskan och skaka den för att blanda ingredienserna. Spraya utspädda ammoniak på lukt delar av din skjorta, och låt det dra i tyget under en timme. Tvätta skjortan som vanligt och placera den i solen för att lufttorka.

• Använd luktätande krafter bakpulver. Skapa en pasta genom att hälla 2 msk bakpulver i kombination med halv kopp vatten i en liten tallrik. Rör om tills en lumpy, kornliknande konsistens former. Blötlägg bomullstussar i bakpulver pasta och torka svetten doftande områden på din skjorta. Låt bakpulver pasta för att suga på de områden för 20 minuter, sedan tvätta.

• Häll 3 msk vit vinäger i en tallrik, doppa 01:59 bomullstussar i ättika och tillämpas på din skjorta. Lätt blot de områden som luktar svett och låter vinägern blöt i 20 minuter före tvätt.


Relaterade artiklar