Hur man bygger en 4X12 Guitar Cabinet

January 11

Hur man bygger en 4X12 Guitar Cabinet


Att bygga en 4x12 gitarr högtalarlåda kan spara pengar och ger dig möjlighet att anpassa ditt ljud genom att använda olika träslag för att bygga skåp, högtalare och elektronik i skåpet. Genom att bygga din egen skåp, kan du experimentera med talare av olika märken och wattal. Använd baltiska björk, tall plywood eller medelhög densitet fiberboard (MDF) för skåpet. Se vilka toner du gillar bäst. Bygg en förlängning skåp för en förstärkare, eller använda som en halv-stack med en gitarrförstärkare chef för föreställningar, i studion eller bara för att jamma med dina vänner på helgerna.

Instruktioner

• Klipp två bitar av plywood eller MDF till 28 inches med 28 inches för fram- och baksidan av 4x12 skåpet.

• Klipp två bitar till 14 av 30 inches för toppen, botten och två stycken 14 av 28 för de två sidorna av skåpet.

• Rita cirklar för högtalarna på framsidan av skåpet med en kompass eller stor gradskiva. Hitta mitten av varje högtalare och dra en fyra 12-tums cirklar, en för varje högtalarkon. Borra ett start hål i mitten av varje cirkel, sedan försiktigt klippa ut varje högtalare hålet med en router eller pussel för att följa insidan av ringlinje att se till att hålen inte är för stora. Du kan sand eller lämna de helheter större om det behövs.

• Skär baksidan av skåpet för hörlursuttag. Rita formen av jacket på bakpanelen och skär den så det i jämnhöjd med baksidan.

• Konstruera skåpramen. Limma toppen, botten och sidorna mot varandra och låt dem torka ordentligt. Skruva skåpet tillsammans där kanterna möts för att stärka ramen.

• Skruv och limma baksidan på ramen. Täta verkliga panelen med epoxi för att säkerställa att ingen luft strömmar ut ur den bakre panelen.

• Montera högtalarna på frontpanelen med skruvar. Fäst högtalarkabeln till högtalarna och mata dem genom hålet i baksidan för domkraften. Skruva fast frontpanelen till resten av skåpet.

• Anslut högtalarkablarna till uttaget och skruva fast uttaget på plats på baksidan. Se till att uttaget är kopplad enligt instruktionerna det medföljde.


Relaterade artiklar