Hur man gör soppa mindre salt

October 21

Hur man gör soppa mindre salt


Du har varit lite hårdhänt med shaker samtidigt som soppa, och nu är du inför eventuellt serverar en saltsten för din första kurs. Medan dina gäster kan vara artig och inte nämna det, du vet fortfarande soppan är inte rätt. Över saltning händer de mest erfarna kockar, och oftast kan du göra soppa mindre salt, utom i de mest extrema fallen.

Instruktioner

• Oroa dig inte. Misstag i köket hända, och en nivå huvud kommer alltid att ha företräde framför en panik en. Innan du börjar dumpning i andra kryddor, försöker täcka upp saltet, ta en sekund och andas. Rengör din gom och smaka soppan igen för att få en riktig uppskattning av graden av sälta.

• Skala och kvartalet en potatis och släppa den i soppan. Låt det sitta i 15 minuter, sedan ta bort det. Denna gamla skolan metod kan ta bort en låg grad av sälta. Potatisen kommer att absorbera saltet. Ta en tugga av det när du har tagit bort det att smaka skillnaden.

• Neutralisera saltet med lite socker eller äppelcidervinäger. Prova en liten bit i taget, om en tesked, tills du har uppnått önskat resultat.

• Lägg till fler ingredienser och vätska till soppan. Detta är den sista utvägen, eftersom du förmodligen inte vill göra en så stor mängd soppa. Genom att fördubbla din recept, du minskar förhållandet mellan salt soppa, vilket gör det mindre salt.


Relaterade artiklar