Hur man berättar en dålig spricka i en tegelvägg från ett expansions spricka

December 3En spricka i en tegelvägg är aldrig en bra sak, eftersom även små sprickor kan vara ett tecken på större problem i hela din struktur. Några sprickor är emellertid sämre än andra. Bricks fortsätter att expandera efter placering, och om inte åtgärder vidtas för denna expansion, blir resultatet sprickor längs murbruk linjerna. Medan oattraktiv, är dessa expansionssprickor är inte nödvändigtvis farliga för den övergripande strukturella integriteten av byggnaden. Andra typer av sprickor i en tegelvägg, men kan leda till allvarliga strukturella skador, så det är viktigt att veta hur man berättar en dålig spricka i väggen från ett expansions spricka.

Instruktioner

• Undersök sprickan plats och under sprickan genom väggen för att bestämma den sannolika orsaken till skadan. Sprickor som ligger vid foten av byggnaden eller efter horisontella linjer över ansiktet på tegelväggarna är sannolikt tecken på dåliga sprickor som kan leda till eventuella fel i tegel.

• Kontrollera sprickor vid basen av väggarna. Om bredare vid sprickan topp än botten, kan de vara sättningar sprickor, till följd av underjordisk verksamhet. Dessa sprickor förekommer ofta vid hörnen av väggarna eller köra den fulla höjden av väggen. Om sprickan är bredare vid basen, är orsaken troligen marken vräka, vilket resulterar i rörelse av fundamentet av väggen. De är mindre farliga än sättningar sprickor, men kan ändå leda till strukturella skador.

• Undersök horisontella sprickor hela murbruket för metallband tydlig inom sprickan interiör. Om de är närvarande, är sprickan en väggankaret misslyckande. Vägg banden håller murverket på plats, och med fel kan frigöra huden på murverk på utsidan av väggen.

• Ta reda på om sprickan följer väg murbruk längs tegel, vanligtvis i ett sicksackmönster. Undersök utrymmet mellan tegelstenarna och jämföra det med avståndet mellan intakt murbruk. Om avståndet är större, då är sicksack spricka sannolikt ett resultat av expansionen.


Relaterade artiklar