Hur man berättar skillnaden mellan 110V och 220V

May 13

Hur man berättar skillnaden mellan 110V och 220V


Elektricitet är oumbärlig i våra liv, som levereras till våra hem via transformatorer, och omvandlas till bostäder. Varje hem har två linjer från den lokala transformatorn leverera ström, och en linje för att återvända ström tillbaka till transformatorn. De två linjer som levererar effekt vid 120 volt lika totalt 240 volt. Det finns några relativt felsäkra metoder för att identifiera skillnaden mellan 110 volt och 220-volts ledningar.

Instruktioner

• Identifiera vilken typ av ledningar som ska testas. Om det är ett fett kabel med tung gauge tråd såsom 6-3wg, kommer det att vara 240-volts. Annars kan du bara tittar på kabeln inte kommer att räcka eftersom samma typ och storlek av tråd kan användas i båda ansökningarna om tillfälle. När man arbetar med 120V, kommer det att finnas en positiv tråd med ström, en neutral tråd och jord. Men när det handlar om 240v, det finns två positiva ledningar med ström, en jordledning, men ingen neutral tråd.

• Använd en spänningsprovare också känd som en "wiggy" för att avgöra om du har att göra med en 110V eller 220V drivs linje. Det är viktigt att notera att termerna 110v och 220V är föråldrade och har ersatts av 120v och 240v respektive.

• Ta den röda proben och tryck spetsen direkt till en av de två icke-jordkoppartrådar. Upprepa samma process med den svarta proben, men se till att ansluta den till andra icke-jordad koppartråd. Mätaren på spänningsprovare kommer att berätta om den aktuella körs genom tråden är 120V eller 240V.

• Utnyttja kraftfulla föremål såsom en elektrisk torktumlare, luftkonditionering eller centralvärme endast med 240V kretsar. Anledningen till detta är att fler ampere och ström kan tas från 240v än från 120V.

• Använd endast små föremål som blandare, laddare, tv-apparater och stereoapparater för hushålls pluggar som bara har en 120V ström. Av denna anledning, om chockad av 240v vs. 120V, särskilt när apparaten drar ström, det kommer att göra ont mycket mer.


Relaterade artiklar